Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Nieuws 28 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Man overmeestert overvaller in Noord-Brabant

Een 45-jarige man heeft dinsdagavond een overvaller overmeesterd die een Albert Heijn in het Noord-Brabantse Mill probeerde te beroven. Camerabeelden tonen aan hoe de man de overvaller met een aanval van achteren weet uit te schakelen.

De man stond zelf boodschappen te doen toen hij lucht kreeg van wat er gaande was. De man, die zijn naam liever niet noemt, wist hem door zijn werk bij Defensie al snel te overmeesteren. Meteen daarna schoten medewerkers van de winkel hem te hulp. Binnen een paar minuten kon de politie de overvaller meenemen.

Wat doe je als je een overvaller met een mes ziet? Deze militair in Mill twijfelde niet. "Het is in zo'n geval bevriezen, vechten of vluchten." → nos.nl/l/2219862

Posted by NOS on Wednesday, February 28, 2018

Geen twijfel

Op de beelden van Omroep Brabant is te zien dat de 45-jarige man totaal niet twijfelt als hij de kans krijgt om de overvaller te overmeesteren. Hij vertelt aan het medium: „Ik zag een mes en wilde niet dat ‘ie daarmee kon uithalen. Het is in zo’n geval bevriezen, vechten of vluchten.”

De verdachte die door de politie aangehouden is, is een 36-jarige man uit Helmond. Uiteindelijk verwondde hij niemand, mede door het moedige optreden van man die bij Defensie werkt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.