Ingelise de Vries
Ingelise de Vries Nieuws 9 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

KNMI geeft code geel af vanwege verwachte gladheid

Ben je van plan om vrijdagochtend nog in de auto te stappen? Let dan extra goed op: het KNMI heeft namelijk code geel afgegeven. Dit keer geen harde storm of bakken sneeuw, maar wel een grote kans op gladheid.

Sneeuw en natte sneeuw

Rond een uur of tien bereikt een gebied met sneeuw tot lichte sneeuw het westen van het land, waarschuwt het KNMI. In de middag trekt die sneeuw naar het oosten van het land, maar de intensiteit neemt wel af.

Voor wie hoopt later vandaag een sneeuwpop te kunnen bouwen, is er helaas een flinke teleurstelling. De sneeuw in het westen zal in de loop van de middag overgaan in regen of natte sneeuw. In totaal valt er in het westen van het land 1 tot 3 centimeter sneeuw en in het noordoosten wordt het niet meer dan twee centimeter.

Gladheid

Een sneeuwpop zit er dus niet in, maar de kans op gladheid is wel groot. Stap je straks in de auto, let dan extra goed op. De Verkeersinformatie Dienst adviseert automobilisten rustig te rijden en voldoende afstand te houden.

Vanavond daalt de temperatuur weer onder nul en wordt er wederom gladheid verwacht. In de nacht van zaterdag op zondag vallen er naar verwachting opnieuw sneeuwbuien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.