Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 26 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Kat overleeft barre tocht onder motorkap

Katten houden er vaak opmerkelijke keuzes op na bij hun voorkeur voor knusse plekjes. Een Brabants poezenbeest dacht een fijn, warm onderkomen gevonden te hebben onder de motorkap van een Volvo. Dit bleek echter het begin van een onheilspellende rit.

De motorkap ging namelijk dicht en de auto reed van Noord-Brabant naar Limburg. Het voorval vond afgelopen zaterdag plaats. De bestuurder merkte een vreemd geluid op tussen Weert en Roermond. Hij dacht dat er iets met de auto aan de hand was en ontdekte toen het beestje, meldt Omroep Brabant.

Gevonden in motorruimte van een Volvo. Heeft 2 uur bij een draaiende motor gezeten vanuit Breda naar Limburg. Wie is de…

Posted by Miriam Moonen on Saturday, February 24, 2018

Kat in het nauw

Miriam Moonen werkt bij een autobedrijf in Baexem en meldde de vondst van de kat in het nauw op Facebook. „We stonden er met vier man op te kijken en opeens zag iemand de vacht van een dier", vertelt ze aan de Brabantse regionale omroep.

De kat had zichzelf tijdens de rit in een uiterst benarde positie gebracht. Hij zat klem tussen het motorblok en de bodemplaat van het voertuig. Toen de angstige kat bevrijd was, snelde het dier de rijbaan op. Door adequaat handelen werd hij snel gevangen zodat hij niet onder een auto kon komen.

Moonen alarmeerde direct de dierenambulance die de verstekeling in bewaring nam. Het dier, dat besmeurd was met motorolie, kwam met de schik vrij en is niet gewond geraakt. Hij is overgedragen aan de dierenbescherming en naar een dierenasiel in Weert overgebracht. Dat is nu op zoek naar het baasje van de witte kat. Dit is nog tamelijk lastig, aangezien hij niet is gechipt. Het is niet bekend waar het dier precies in de motorkap is geklommen. De auto is in Breda, Tilburg en Oisterwijk geweest.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.