Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 27 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Iedereen is op zoek naar schaatsen

Iedereen wil schaatsen, dit blijkt uit het aantal keren dat er wordt gezocht naar ‘schaatsen’ op sites zoals Marktplaats en Bol.com. De afgelopen veertien dagen heeft de zoekterm een extreem hoge piek bereikt.

100.000 keer gezocht

Hiervoor was de zoekterm ‘gratis’ op Marktplaats het populairst met dagelijks tussen 50.000 en 70.000 zoekers. Dat is nu schaatsen geworden. ,,Meer dan 100.000 keer is in de afgelopen dagen gezocht naar schaatsen. Zo’n piek hebben we nog niet vaak meegemaakt. Van kinderschaatsen tot ijshockeyschaatsen en kunstschaatsen, iedereen wil ze hebben’’, vertelt een woordvoerder van Marktplaats. Op nummer twee van de winterartikelen staan momenteel ski’s en daarbij komen op nummer drie skihandschoenen. Alsnog op verre afstand van schaatsen.

2016: het jaar van de Zeemanjurk

Het is twee jaar geleden dat Marktplaats zo’n extreme piek meemaakte. ,,We hebben een keer eerder zo’n enorme piek gehad. Dit was in 2016 toen velen op zoek waren naar de budgettrouwjurk van Zeeman. Hier werd toen maar liefst 55.000 keer naar gezocht.”

Ook Bol.com ziet een grote stijging met de zoekterm schaatsen. Zo is er de afgelopen dagen 259 procent vaker naar de term schaatsen gezocht dan in de dagen daarvoor.

https://twitter.com/Zoek_zoek/status/967696206137905152

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.