Amarins de Boer
Amarins de Boer Nieuws 20 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

‘Drukste weekend voor wintersportfiles komt eraan’

Ga je dit weekend op wintersport? Houd dan rekening met veel files, want de ANWB verwacht dat er zo’n half miljoen Nederlanders richting de sneeuw vertrekken.

Komend weekend begint de voorjaarsvakantie voor de regio’s Noord en Midden. Vorig weekend begon de voorjaarsvakantie voor de scholen in het zuiden van het land. Ook toen al stonden de snelwegen naar de wintersportgebieden vol. De snelwegen staan komend weekend naar verwachting opnieuw vol.

De drukste week

De nieuwe golf sneeuwliefhebbers zorgt naar verwachting op de weg voor de drukste week van het winterseizoen. De echte topdrukte staat volgens de ANWB op de wegen richting de Franse Alpen.

Maar wintersporters moeten ook rekening houden met lange files in het zuiden van Duitsland, op de toegangswegen van de Oostenrijkse skigebieden en in de Zwitserse St. Gotthardtunnel. Wintersporters die terugkeren uit Oostenrijk kunnen rekenen op oponthoud bij de Duitse grens vanwege controles.

Schaatsen

Voor de winterliefhebbers die thuisblijven is er ook goed nieuws; er is een vrij grote kans dat er volgende week geschaatst kan worden op sloten en plassen. In het weekend krijgen we ‘s nachts al matige en misschien wel strenge vorst. Tijd om de schaatsen te slijpen!

'Drukste weekend voor wintersportfiles komt eraan'
De schaatsen kunnen uit het vet. Foto: ANP.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.