Johan van Boven
Johan van Boven Nieuws 27 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Drone filmt ‘mysterieus doolhof’ strand Scheveningen

Veel wandelaars op het strand van Scheveningen vragen zich af wat die immense ringen van zand toch zijn. Worden er duinen aangelegd? Is het een immense schoonmaakklus? Of is het een mysterieus doolhof?

Nee, het is een creatie van kunstenaar Bruno Doedens. De ringen symboliseren Scheveningen en Den Haag, die samen de stad aan zee vormen en 200 jaar badcultuur vieren. Vooral vanuit de lucht is het kunstwerk een fascinerend gezicht, zo blijkt uit beelden die met een drone zijn gemaakt.

Veel bezoekers

Twee zilveren machines zijn al 2,5 week aan het graven om een parcours van in totaal 5 kilometer uit te graven. En dat trekt veel nieuwsgierige wandelaars aan. „Afgelopen weekend waren er maar liefst vijfduizend bezoekers”, aldus Doedens. „Terwijl Ringen aan Zee pas komende zaterdag officieel wordt geopend.”

Scheveningen heeft er naast de opgeknapte pier dus weer een toeristische attractie bij. Al zal het ‘mysterieuze doolhof’ in april weer verdwijnen, omdat dan langzaam naar het strandseizoen wordt toegewerkt. En die uitgegraven ringen liggen niet bepaald lekker als je wilt zonnebaden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.