Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 2 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Driejarig meisje woont week bij dode moeder

Een meisje van drie heeft vorige maand waarschijnlijk een week lang naast haar dode moeder in huis gezeten. Het meisje werd 20 januari in haar huis in Rotterdam gevonden. Haar 41-jarige moeder is een natuurlijke dood gestorven.

Toen de benedenburen last kregen van waterlekkage, kwam de zaak aan het licht, meldt RTV Rijnmond. Het water kwam uit de kraan van de woning erboven. Het meisje had de kraan open laten staan toen ze op zoek ging naar eten en drinken. Daarop alarmeerden de buren de huisbaas die de politie inschakelde om de deur open te krijgen. Daarop werden de dode vrouw, het meisje en een hond gevonden.

Onderzoek

Naar omstandigheden maakt het meisje het goed. Ze is opgevangen in een pleeggezin.

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd is een onderzoek gestart, laat wethouder Sven de Langen in een brief aan de gemeenteraad weten. De Langen bevestigt dat zowel de moeder als de dochter in beeld waren bij hulpverleningsinstanties.

Gedwongen opname

Familie van de vrouw is boos op hulpinstanties. ,,Mijn zus heeft zelf diverse hulpkreten naar diverse instanties gestuurd. Die hebben ons als familie laten weten dat ze erbovenop zaten. Hoe kan dit dan een week onopgemerkt blijven?”, zegt een van de zussen vrijdag tegen RTV Rijnmond. ,,We hebben alles binnen onze mogelijkheden gedaan om onze zus te helpen. Tot gedwongen opname aan toe. Maar helaas weigerde onze zus de laatste tijd al het contact met ons.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.