Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 27 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Dochter (18) staatssecretaris Blokhuis overleden

Staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport legt de komende twee weken zijn werk neer in verband met het overlijden van zijn 18-jarige dochter.

Auto-immuunziekte

De 18-jarige Julia Blokhuis werd eind vorige week onverwacht met spoed opgenomen vanwege zeer ernstige uitvalsverschijnselen door nog onbekende oorzaak, waarschijnlijk als gevolg van een auto-immuunziekte.

"De mensen van het Universitair Medisch Centrum Utrecht hebben er de afgelopen dagen alles aan gedaan om de ziekte te overwinnen. Julia Blokhuis is de jongste van vier zussen. Zij is 18 jaar geworden. Het gezin omschrijft Julia als een zeer zachtaardig, sociaal en lief meisje. Zij stond altijd klaar voor anderen", meldt het ministerie van Volksgezondheid.

Paul Blokhuis is staatssecretaris van Volksgezondheid namens de ChristenUnie. Leider van de ChristenUnie Gert-Jan Segers wenst zijn partijgenoot en zijn familie alle sterkte in een bericht op Facebook.

‘Op U vertrouw ik, Heer,U bent mijn toevlucht in de dood.'(Psalm 91)We zijn verslagen en intens verdrietig door het…

Posted by Gert-Jan Segers on Monday, February 26, 2018

We zijn verslagen en intens verdrietig. Julia, de jongste dochter van Paul en Ida Blokhuis, is overleden.U kunt een condoleance achterlaten op https://www.christenunie.nl/condoleance-julia-blokhuis

Posted by ChristenUnie on Tuesday, February 27, 2018

Ook schrijver Leo Blokhuis, de oom van Julia, heeft gereageerd op het overlijden van zijn nichtje. Hij laat weten intens verdrietig te zijn. Ook deelde hij op twitter het liedje Julia van The Beatles.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.