Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Nieuws 14 feb 2018
Leestijd: 2 minuten

Bas (18) verloor as overleden vader tijdens carnaval

Een dringende oproep op Facebook wordt massaal gedeeld. De 18-jarige Bas van Riel uit Waalwijk verloor tijdens het carnavallen in Den Bosch zijn ketting met het as van zijn vader en wil die heel graag terug.

Op Facebook schrijft de jongen: „Ik ben in Den Bosch deze ketting met het as van mijn vader verloren, als iemand hem vindt, stuur mijn dan een bericht. Deel dit met iedereen die je kent!!" Daar geven familie, vrienden en onbekenden gehoor aan: het bericht is op dit moment ruim achtduizend keer gedeeld. Vooralsnog lijkt het helaas geen resultaat op te leveren.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1625480520908142&set=a.125921454197397.20351.100003386306676&type=3&theater

Bas draagt de ketting elke dag, dus ook met carnaval. Ergens in de drukke feestpartij is het fout gegaan. Rond middernacht zat de hanger met as niet meer om zijn nek. Bas zocht het hele marktplein in Den Bosch af, maar vond niets van zijn dierbare hanger terug. „Ik was maandag vanaf vier uur aan het carnavallen in Den Bosch en rond middernacht kwam ik erachter dat ik de hanger niet meer had” vertelt hij aan Omroep Brabant. „Ik had ineens de ketting in mijn hand, maar zonder de hanger met daarin mijn vaders as.”

Hij denkt dat hij hem in de buurt van café ’t Paultje is verloren, maar op een gezellige dag als carnaval bezoekt een jongeman vaak meerdere kroegen. De hanger kan dus overal op en rondom de markt liggen.

Uitgezaaide kanker

Bas’ vader overleed in april 2016 aan de gevolgen van longkanker. Hij was toen nog maar 53 jaar oud. „Toen hij in de auto stapte, brak hij zijn rib. Pas maanden later kwamen ze erachter dat het kanker was. Het was al uitgezaaid. Hij is zelfs in het ziekenhuis nog getrouwd met mijn stiefmoeder.” Dat de hanger voor zoon Bas een grote emotionele waarde heeft moge duidelijk zijn. Was jij dus toevallig in Den Bosch en weet je iets over de hanger? Bas is je eeuwig dankbaar als de hanger bij hem terugkomt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.