Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Nieuws 14 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Wind, regen en natte sneeuw op komst

Heb je dit weekend genoten van het relatief rustige en warme weer? Dan hebben we slecht nieuws voor je. Het weer wordt de komende dagen namelijk een stuk minder aangenaam.

Dat vertelt weerman Maurice Middendorp van Buienradar aan RTL Nieuws. Volgens hem moeten we ons de komende dagen klaarmaken voor veel regen, harde wind en zelfs natte sneeuw.

„ Morgen begint de dag droog, maar vanaf het middaguur kunnen we flink wat regen verwachten", vertelt Middendorp. „In 24 uur tijd zal er zo’n 20 millimeter vallen. Vervolgens gaat het langs de kust stormachtig waaien en kunnen we tijdens de avondspits rekenen op windkracht 8, met windstoten tot 85 of 90 kilometer per uur. In het binnenland zal het met een windkracht 6 wat minder hard waaien."

Alleen maar slechter

Ook dinsdag en woensdag blijft het weer slecht, met windstoten en kans op hagel en natte sneeuw. Wie vervolgens hoopt op een goede tweede helft van de week, komt van een koude kermis thuis. De tweede helft van de week lijkt het weer namelijk alleen maar slechter te worden.

„Het gaat dan alweer hard waaien, misschien wel harder dan maandag. Er is zelfs kans op een storm, maar het is nog lastig te zeggen hoe zich dat ontwikkelt. Kortom: het wordt een onstuimige week", sluit Middendorp af.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.