Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 10 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Tilburg lacht om rommel: Maar nodigen Google wel uit

Het is niet wat je wil zien als je in het dagelijks leven de taak hebt om Tilburg zo goed mogelijk op de kaart te zetten. Sinds dinsdag vind je op Google Street View onder andere de Paleisring en het Piusplein bedekt in een laag rotzooi als gevolg van de jaarlijkse kermis.

Hard lachen

Toch moest de secretaresse van burgemeester Theo Weterings er hard om lachen, toen ze het voorbij zag komen. „We hebben in deze stad gelukkig een absurdistisch gevoel voor humor, dus zagen we er de grap wel van in”, vertelt Irma Galama, woordvoerder van wethouders De Ridder en Hendrickx, tegenover Metro.

Galama vindt het ook niet onlogisch dat de beelden juist op die dag gemaakt zijn. „Wij verdenken de makers ervan dat ze de dag ervoor, net zoals duizenden anderen, feest hebben gevierd op de kermis.”

Visitekaartje

Alhoewel de reactie van de gemeente gevat is, hoopt ze er wel dat er spoedig wat aan dit visitekaartje van de stad gaat veranderen. „We nodigen de makers van Google van harte uit om nog eens langs te komen om foto’s te maken, zodat de stad er niet uitziet alsof er net een gigantisch evenement heeft plaatsgevonden, zoals op dit moment het geval was.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.