Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Nieuws 8 jan 2018
Leestijd: 2 minuten

OM eist 18 jaar ondanks ingetrokken bekentenis

Het Openbaar Ministerie heeft maandag in hoger beroep bij het hof in Den Bosch achttien jaar cel geëist tegen Wim S. Deze man zou op 19 december 2010 bij zijn woning in Kaatsheuvel zijn partner Heidy Goedhart (34) met een steen op haar hoofd hebben geslagen en gewurgd, omdat hij een ander had en met haar verder wilde. Zijn echtgenote stond dit plan in de weg.

Het levenloze lichaam van de vrouw werd in de achtertuin van het huis teruggevonden. De één jaar oudere echtgenoot verklaart dat er inbrekers geweest moeten zijn. De politie heeft zijn verklaring nooit geloofd, omdat er nergens in of rondom het huis sporen van een inbraak te vinden waren. Daarnaast leidde S. nogal een bijzonder leventje met meerdere vriendinnen.

S. werd enkele maanden na de moord opgepakt, maar vanwege een gebrek aan bewijs moest justitie hem drie maanden later weer laten gaan. Met die vrijlating werd ook meteen een grootscheepse undercoveroperatie op touw gezet, die in september 2014 in Marbella tot een bekentenis leidde aan een geheim agent.

Vriend Joep

De agent werd omgedoopt tot Joep en Joep werd de beste vriend van Wim. Zo’n operatie duurt een lange tijd, maar het leidde uiteindelijk wel tot een verklaring van S. De twee ‘vrienden’ praatten over de moord en S. zou hebben opgebiecht zijn vrouw van het leven te hebben beroofd.

Met deze verklaring op zak ging het OM terug naar de rechtbank, in de hoop hem te veroordelen met zijn eigen woorden. Maar S. trok de biecht na zijn aanhouding direct weer in. Hij ging terug naar zijn originele verhaal dat zijn vrouw wel overvallen moet zijn door inbrekers.

Geloofwaardig

De rechtbank vond de bekentenis echter geloofwaardig en veroordeelde S. in mei 2016 tot achttien jaar. Ook deze maandag in hoger beroep blijft S. zijn ontkenning herhalen: „Ik ben onschuldig, ik heb het echt niet gedaan.’’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.