Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Nieuws 4 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Moet straks ook Sylvana Simons beveiligd worden?

Wilson Boldewijn maakt zich ernstige zorgen over de veiligheid van BIJ1-lijsttrekker Sylvana Simons. Dat vertelt de presentator en verslaggever tegenover Omroep WNL.

Tijdens de Zwarte Pietendiscussie werd op een gegeven moment het adres van Simons openbaar op het internet gezet. Een ernstige zaak, zo vindt Boldewijn. „Je gaat niet zomaar iemands adres online zetten. Daar heb je een bedoeling mee. Er hoeft maar één gek tussen te zitten", waarschuwt hij. „Te weinig mensen beseffen dat, totdat er iets gebeurt. Ben je gek geworden!"

Geen geweld

Boldewijn vindt de haat tegen Simons overigens onbegrijpelijk. De politica is volgens hem juist een voorbeeld voor de anderen. „Ze pleegt geen geweld en komt op voor haar mening. Dat kunnen mensen irritant vinden, maar zolang je geen geweld gebruikt en het doet met woorden: dat is precies zoals we het met elkaar hebben afgesproken."

Geert Wilders van de PVV staat al langer onder zware beveiliging. De voorman van de rechtse partij kan door zijn uitlatingen over de islam niet veilig over straat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.