Rosan de Vos
Rosan de Vos Nieuws 10 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Microsoft geeft vaders zes weken vaderschapsverlof

Wil je binnenkort graag een kleintje in huis hebben? Vaders in spe doen er dan goed aan bij Microsoft Nederland te solliciteren. Het technologieconcern rekt wereldwijd zijn verlofregelingen flink op. Vaders krijgen bij dit bedrijf zes weken betaald verlof, in plaats van de twee verplichte dagen.

„We vragen onze collega’s op werk volledig toegewijd te zijn, maar daarom moeten ze thuis ook volle focus hebben en bereid kunnen zijn om te zorgen voor de mensen die het meest voor ze betekenen”, schrijft HR Directeur Rawan Shalhoub in een blogpost op LinkedIn. 

Zes weken

Microsoft doet er nog een extra schepje bovenop, vrouwen krijgen in plaats van zestien weken zwangerschapsverlof, twintig weken zwangerschapsverlof.

Ook kunnen medewerkers voortaan vier weken vrij krijgen om voor een direct familielid met ernstige gezondheidsproblemen te zorgen. Medewerkers die een kind adopteren, krijgen ook zes weken volledig betaald verlof, waar dat eerst vier weken was.

Wetswijziging

Kersverse vaders krijgen vanaf 2019 in Nederland een week vrij. Willen ze nog langer kraamverlof, dan mogen ze van het nieuwe kabinet vanaf 2020 nog eens vijf weken vrij nemen tegen een wat lager salaris.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.