Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 1 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Meerdere incidenten tijdens oud en nieuw

Oud en nieuw is dit jaar niet vlekkeloos verlopen. Onder meer in de grote steden moesten de veiligheidsdiensten aantreden. In de loop van nieuwjaarsdag brengt de politie definitieve cijfers naar buiten.

‘Rustige jaarwisseling hoofdstad’

Volgens de politie van Amsterdam was in de hoofdstad sprake van een redelijk rustige jaarwisseling. In de loop van de nacht kwamen wel meldingen binnen van diverse vechtpartijen. De vuurwerkshow op de kop van het Java-eiland werd door zo’n negenduizend mensen bezocht en verliep gemoedelijk.

De politie in Rotterdam trof in de nieuwjaarsnacht onder meer een zware mortierbom aan in Spijkenisse. Het explosief werd in veiligheid gebracht. De politie hield twee mannen aan en trof in een woning nog eens 200 kilo illegaal vuurwerk aan.

Ingestort balkon en schietincidenten

Ook op andere plekken in het land waren incidenten. Zo stortte in Arnhem een balkon in aan de Kastanjelaan, met enkele gewonden tot gevolg.

In Capelle aan den IJssel hield de politie een man en een vrouw aan na een schietincident. Hierbij was een man gewond geraakt. De politie in Roosendaal kreeg ook melding van een persoon die met een vuurwapen dreigde bij een woning. De politie loste een waarschuwingsschot. Toen de verdachte vluchtte, schoot de politie gericht op de verdachte. Het incident wordt onderzocht. Bij een derde schietincident, in ‘t Zandt in Groningen, raakte een man gewond. De politie heeft een verdachte gearresteerd.

In de Maasstad moest de brandweer enkele keren uitrukken. Er woedde een brand in een buurthuis in de Rollostraat en in de kelder van een flatgebouw in de Menenkamp in Rotterdam-Noord. Voor zover bekend raakte niemand daarbij gewond.

Meerdere incidenten tijdens oud en nieuw
Aan de Kastanjelaan zijn meerdere mensen gewond geraakt toen een balkon is ingestort tijdens de jaarwisseling.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.