Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 25 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Losgebroken koe blijft al weken uit handen slager

Het gebeurt wel vaker dat een koe vlak voor de slacht op de vlucht slaat. Doorgaans worden de dieren niet veel later alsnog gepakt. Een koe die ternauwernood wist weg te komen van een slager in het Gelderse Eibergen slaagt er echter al zes weken in uit handen van mensen te blijven.

‘Krijgen haar niet te pakken’

De koe wordt opgejaagd door dierenartsen en jagers met verdovingsgeweren en zelfs de politie is erbij betrokken: „We krijgen haar maar niet te pakken”, aldus eigenaar Herman Jansen tegenover het AD.

In de omgeving wordt de koe ook wel Hermien genoemd, naar de voornaam van de eigenaar. Die eigenaar wilde de koe begin december naar een slager in Eibergen laten vervoeren. Daar zouden Hermien en andere koeien eerst speciale voeding krijgen voor ze geslacht zouden worden. Hermien en haar zusje voelden daar weinig voor en braken uit. Het zusje van Hermien kon later alsnog in de veewagen gedreven worden, maar Hermien verstopte zich in de bossen van Lettele.

Verstopt

En in dat bos weet Hermien zich nog altijd goed genoeg te verstoppen om uit handen van jagers en politie te blijven. Alleen als het donker is komt Hermien het bos uit, op zoek naar voedsel.

Volgens betrokkenen is het geen optie om Hermien vrij in het bos te laten lopen. Volgende week zal daarom een nieuwe poging worden gedaan het dier te verdoven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.