Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 31 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Koerden protesteren op Utrecht CS tegen invasie

De politie laat weten dat de tegendemonstranten inmiddels naar buiten zijn gedreven. „Toen zij kwamen hebben we ingegrepen", verklaart een woordvoerder. „Daarbij zijn ook honden en de politie te paard ingezet." Inmiddels zouden ook de Koerden het station verlaten. Het is op dit moment nog onduidelijk of zij een vergunning hadden voor hun demonstratie.

Oorspronkelijk bericht

Op Utrecht Centraal hebben zich zeker honderd mensen verzameld. Het gaat om twee groepen, die zich manifesteren als voor- (de Grijze Wolven) en tegenstanders (Koerden) van de Turkse president Recep Erdogan.

Tot dusver verloopt alles rustig en zijn er geen opstootjes geweest op het station. Wel worden er vanuit beide kampen leuzen gescandeerd. Zo scanderen de Koerden – die in overtal aanwezig zijn – ‘Erdogan terrorist!’

Geen toegang

Ook is het station afgesloten door de uitgerukte politie. Mensen kunnen Utrecht Centraal via de meeste ingangen niet meer het terrein betreden, alleen naar buiten gaan was nog wel een optie. Dit leidde tot een klein relletje buiten de poorten.

De Koerden protesteren deze maand al geruime tijd tegen de inval van Turkije in de Syrische regio Afrin. Eerder vandaag kwam een noodbericht naar buiten dat een ziekenhuis zonder voorraden zat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.