Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Nieuws 7 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Kelder: Vrouwen dringen aan om verkracht te worden

Jort Kelder heeft zich de woede van veel mensen op de hals gehaald. In zijn radioprogramma dr. Kelder en Co zei de journalist dat vrouwen bij hem aandringen om verkracht te worden.

De opmerking zorgt voor veel verbazing en enige verontwaardiging bij zowel microbiologe Rosanne Hertzberger, die is aangeschoven om te praten over de mannenhersenen, als de andere studiogasten.

Boef

De presentator probeert zijn standpunt nog wel enigszins te nuanceren. „Nou ja, niet verkracht in de zin van rapper Boef, maar in de zin van… Ik heb het idee dat vrouwen, de actieve dertigers, seksueel actiever zijn dan mannen."

Als een studiogast vervolgens opmerkt dat verkrachting tegen de wil is, erkent Kelder dat hij de stelling „hard inzet." Vervolgens vraagt Hertzberger of er dan vrouwen naar hem toe komen die betast willen worden. Kelder antwoordt zonder te twijfelen: „Jazeker."

Arrogantie

De opmerking zorgt voor bijzonder veel verontwaardiging op sociale media. Yasemin schrijft bijvoorbeeld: „Deze arrogantie kan je alleen hebben als je wit en man bent in Nederland. #Nederlandisziek

Ook Marije Arentze is niet blij met de uitspraken van Kelder: „Verkracht willen worden” is een contradictio in terminis, want verkrachting is per definitie tegen je wil. Dus óf Jort Kelder weet niet wat verkrachting is, óf hij begrijpt het verschil niet tussen verkrachting en vrijwillige seks. Either way is het schadelijk en gevaarlijk”, zo schrijft zij.

https://twitter.com/marijeea/status/949765634820313088

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.