Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 5 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Dit weekend krijgen we ‘Siberische kou’ in Nederland

Niets is veranderlijker dan het weer. Had je samen met de kerstversiering net je winterspullen op zolder verstopt? Haal maar weer tevoorschijn. De sneeuwbui van december is niet de enige kou die we deze winter krijgen. Dit weekend komt er kou uit Siberië onze kant op.

IJzige kou

De lucht, afkomstig uit Rusland, zorgt voor een ijzige kou. Op sommige plaatsen is de gevoelstemperatuur zelfs min 8 graden, meldt Weerplaza. Met 9 tot 12 graden is het vrijdag en zaterdag nog goed te doen, maar zondag slaat het weer om. Warmer dan vier graden zal het niet worden. ,,Dat komt doordat in het weekeinde een stevige noordoostenwind opsteekt. De wind maakt het voor het gevoel kouder”, zegt weervrouw Diana Woei tegen het AD.

Krabben

Grote kans dat je maandagochtend ook nog eens moet krabben: van zondag op maandagnacht gaat het licht vriezen. Daarna is het al snel gedaan met de pret, de kou houdt volgens de weervrouw maar een paar dagen aan. Dinsdag draait de wind en gaat de kou er weer vandoor. Vanaf woensdag zijn de temperaturen weer normaal voor de tijd van het jaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.