Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 9 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Chauffeur bekent veroorzaken dodelijk busdrama Peru

De vrachtwagenchauffeur uit Peru heeft bekend dat hij het busongeluk, waarbij vorige week 52 doden vielen, heeft veroorzaakt.

Het ongeluk gebeurde op de kustweg Serpentín Pasamayo, in een bocht die ook wel de ‘duivelsbocht’ wordt genoemd. Langs de weg staan geen vangrails of andere barrières om te voorkomen dat voertuigen van de klif rijden. Toen hij in de bocht reed, zwenkte zijn vrachtwagen uit naar de verkeerde kant van de weg, zei hij tegenover de autoriteiten.

Wielen

Ook reed hij net iets sneller dan de toegestane 50 kilometer per uur. Een van de wielen van zijn vrachtwagen raakte de bus, waarna die van een klif reed en honderd meter lager op het strand belandde.

Zes mensen overleefden het ongeluk, schrijft de BBC. Onder hen is een man die vlak voordat het voertuig naar beneden viel, uit het raam sprong. Aangezien er geen weg leidt naar het strand, werden de slachtoffers weggehaald met een helikopter.

Voorarrest

Tegen de man is nog geen aanklacht ingediend, maar een rechter bepaalde dat hij negen maanden in voorarrest moet blijven. Hij wordt verdacht van doodslag.

De levensgevaarlijke weg is inmiddels afgesloten voor bussen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.