In het nieuws

ANWB laat 78-jarige stikken: 'Schandalig'

ANWB laat 78-jarige stikken: 'Schandalig'

De ANWB erkent nu dat er fouten zijn gemaakt bij de afhandeling van de zaak. / ANP

Foto van 'Imre Himmelbauer'

13 JAN 2018

„ Zorgeloos rijden met de Wegenwacht." Dat is de slogan waar de ANWB vaak mee adverteert voor de Wegenwacht, zijn pechservice. Kennelijk vergat men daarbij de toevoeging „tenzij je al 50 jaar lid bent", want de bond liet Wilhelmina van der Laan-Van Eijk (78) ondanks haar 50 jaar lange lidmaatschap gewoon stikken.

Het verhaal begon toen Van der Laan-Van Eijk een klapband kreeg op de A20 tussen Moordrecht en Nieuwerkerk aan den IJssel. Dat is een stukje waar je 120 mag en doordat ze eerder twee heupoperaties heeft ondergaan, kon Van der Laan-Van Eijk niet over de vangrail springen. Dus moest ze blijven staan op de vluchtstrook.

'Wij komen niet'

Een potentieel levensgevaarlijke situatie dus. „De vrachtwagens kwamen keihard voorbij. Ik ben 78 jaar oud en kan niet zomaar een band verwisselen", vertelt de vrouw tegenover het Algemeen Dagblad. Desondanks zag de ANWB geen reden om even snel iemand op het probleem af te sturen. „De alarmcentrale zei doodleuk: ‘Bel maar naar uw verzekeraar. Die stuurt wel een mannetje. Wij komen niet.'"

Uiteindelijk heeft de zoon van Van der Laan-Van Eijk de banden verwisseld met wat aanwijzingen van baggeraars die in de buurt aan het werk waren. Daarna ging de vrouw meteen naar huis om het lidmaatschap op te zeggen. „Toen ik zei dat ik een platina lidmaatschapspas heb, antwoordde de telefoniste dat-ie op naam van mijn man stond. Mijn echtgenoot is negen maanden geleden overleden. ‘Schei eens uit, ik kan moeilijk een lijk laten bellen’, zei ik. Schandalig.”

Fouten

De ANWB laat in een reactie weten dat de bond blij is dat haar niets is overkomen. Ook erkent zij dat er fouten zijn gemaakt bij de afhandeling van de zaak van Van der Laan-Van Eijk.

„Ze reed op de A20 met haar achterwiel over een steen. Volgens de letter van de voorwaarden is de verzekeraar er voor schade en de Wegenwacht voor pech. Mevrouw stond op een gevaarlijke plek, en ter plaatse hadden we iets kunnen betekenen, of we hadden haar naar een veilige plek kunnen brengen", aldus de ANWB.


Views

600+

Kindje (2) overleden na zwemmen in recreatieplas
Likeability of 3

Kindje (2) overleden na zwemmen in recreatieplas

Foto ter illustratie: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

GISTEREN

Een peuter van twee jaar oud is vrijdagavond overleden na enige tijd onder water te hebben gelegen bij recreatieplas Funbeach in Panheel, Midden-Limburg.

Hulpdiensten kregen omstreeks half zeven een melding dat er iets mis was. Omstanders die het kind uit het water haalden, begonnen met reanimeren en hulpdiensten namen even later de reanimatie over. De peuter overleed enige tijd later in een ziekenhuis in Roermond.

De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd en gaat uit van een noodlottig ongeval. Over de identiteit van het slachtoffer, en of het gaat om een jongen of een meisje, zegt de politie niets.


dislike
user_04af0f5807548e07ebb4030760fb48c375d3473f_avatar

Views

1k+

17-jarige Nederlander vermist aan Gardameer

Het Gardameer in Italië. / Pixabay

Foto van 'metronieuws'

VANDAAG, 13:00

Al meer dan dertig uur zijn de ouders en vrienden van de 17-jarige Koen van Keulen op zoek naar hem. De jongen uit Soest kwam donderdagnacht niet terug na een avondje stappen aan het Gardameer in Italië.

Avondje uit

Een shuttlebus bracht Koen en zijn vrienden donderdagnacht terug naar hun camping. Terwijl Koens vrienden uitstapten bij de juiste halte, wilde Koen nog even blijven zitten. Zijn vader vertelt tegen het AD dat de jongen een halte verder zou zijn uitgestapt en toen teruggelopen zou zijn naar de camping.


Views

600+

Hittegolf op komst: 'Grootste droogte van deze eeuw'
Likeability of 2

Hittegolf op komst: 'Grootste droogte van deze eeuw'

Houd je van warm weer? Dan zit je de komende dagen goed in Nederland. / Pexels

Foto van 'Imre Himmelbauer'

GISTEREN

Wie hoopt de komende dagen lekker van het strand te genieten, kan zijn geluk waarschijnlijk niet op. Nederland gaat namelijk een flinke hittegolf tegemoet en dat betekent dat de temperaturen regelmatig boven de 30 graden uitkomen.

Dat zegt weerman Marco Verhoef tegen het AD. Het wordt de komende dagen al warm met temperaturen van boven de 25 graden, maar vanaf dinsdag wordt het overal in het land meer dan 30 graden.

15 dagen


sad
user_04af0f5807548e07ebb4030760fb48c375d3473f_avataruser_f58943cf89efe018d85a873d205f595cdfa98138_avatar

Views

2k+

Camera videoBijna hele familie komt om bij bootongeluk Missouri

Bij het bootongeluk kwamen vrijdag 17 mensen om het leven. / AFP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

VANDAAG, 10:30

Twee opvarenden van de rondvaartboot die vrijdag kapseisde in de Amerikaanse staat Missouri, hebben bij het ongeluk negen familieleden verloren. De familie zat in totaal met elf mensen op de boot, maar alleen een vrouw en haar neefje overleefden het ongeluk.

Tia Coleman, de vrouw die het ongeluk overleefde, vertelde aan de Amerikaanse zender Fox 59 haar verhaal: „Ik verloor al mijn kinderen, ik verloor mijn man, ik verloor mijn schoonmoeder, ik verloor mijn schoonvader, ik verloor mijn oom, ik verloor mijn schoonzus - ze was mijn vriendin - en ik verloor mijn neef.”

Geen reddingsvesten


Views

600+