Iris Hermans
Iris Hermans Nieuws 23 jan 2018
Leestijd: 2 minuten

5 x Appsterdam:lokale apps die bést wel handig zijn!

De stad van de bruggen, toeristen, paradijsvogels, fietsen en nog zo veel meer, heeft ook een heleboel Amsterdam-apps die variëren van heel erg handig tot gewoon superlekker!

De Snelle Slijter

De Snelle Slijter heeft 't

Of je nu om elf uur ’s avonds aan je scriptie zit in Oud Zuid en enorme zin hebt in een lekkere fles rood, of na het café om drie uur ’s nachts nog trek hebt in een speciaalbier hartje centrum, De Snelle Slijter bezorgt het! De boys erachter heten Tibo Everaerts en Ziggy Shipley en ze hebben een uitgebreide drankkaart. De Snelle Slijter is ideaal voor gezelligheidsdrinker tot latent alcoholist en eigenlijk wel een musthave-app op je smartphone, want je weet maar nooit wat de nacht nog brengt…

Facebook: De Snelle Slijter

FietsFinder

Ben je Amsterdammer, dan is de kans dat je een fiets hebt bijna groter dan dat je een klinker in je naam hebt. Fietsen horen bij de stad als een uier bij een koe en niets zo vervelend als een lekke band of je ketting eraf, net voordat je naar die eerste date of avondje in de club of gewoon je werk wil vertrekken. Daarom is FietsFinder (IOS-versie) onmisbaar: je vindt er de dichtstbijzijnde fietsenmaker en met ‘Dude waar is mijn fiets’ feauture vergeet je nooit meer waar je je fiets toch ook al weer hebt neergezet.

'Dude, waar is mijn fiets?'

Snurk Kliniek Amsterdam

Je hebt het misschien weleens voor de grap gedaan: de snurkgeluiden opnemen van degene die naast je ligt, ‘leuk voor de volgende ochtend’. Met deze app ontdek je hoeveel je zelf eigenlijk snurkt en welke geluiden je precies maakt. Je kunt je telefoon gewoon in de vliegtuigmodus zetten en de app en microfoon doen de rest. De Snurk Kliniek Amsterdam heeft de gelijknamige app ontwikkeld om snurkers gratis te laten ervaren hoeveel ze snurken en eventueel te kijken naar verschillende snurkoplossingen.

Snurk jij? Of hij/zij? ANP

ResQ

Dat eten weggooien zonde is, is je waarschijnlijk met de paplepel ingegoten (,,dus eet je bord leeg, anders geen toetje!”). Maar zeker in restaurants, hotels, cafés en bakkerijen kan het vaak gewoon niet anders en blijft er van alles over, van cold pressed juice tot truffeldelicatesse en broodjes van het ontbijtbuffet. Met ResQ kun je eten bestellen bij jou in de buurt dat anders verspild dreigt te worden en ook nog eens tegen een lekker prijsje.

Ook hotelontbijtjes die over zijn, kunnen worden opgehaald

OmgevingsAlert

Verhuisplannen en benieuwd of je potentiële nieuwe buuf van plan is een dakkapel te laten bouwen dat jouw uitzicht kan belemmeren? Of benieuwd of binnenkort een reclamebord of schutting naast je huis komt? De app OmgevingsAlert toont je de actuele vergunningaanvragen voor de omgevingsvergunningen in de gemeente. Zo kun je zien waar plannen zijn die jouw leefomgeving kunnen beïnvloeden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.