Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Nieuws 3 jan 2018
Leestijd: 2 minuten

2000 euro voor gouden tip kattenmishandelaar

Een flinke smak geld, dat heeft katteneigenaar Hisham Fahmy ervoor over om erachter te komen wie zijn lieve Luna deze jaarwisseling zo nodig moest verminken met vuurwerk. Degene die de gouden tip heeft om de dader van de mishandeling te vinden, krijgt 2000 euro.

Op 31 december 2017 schreef Hisham, overduidelijk aangedaan door de verwondingen van zijn kat, op Facebook: „Krankzinnig. Hoe kunnen mensen zo harteloos zijn om een onschuldig beestje aan te vallen met "vuurwerk". Hoe kan je functioneren in een samenleving terwijl je zo ziek bent van binnen en dit afreageert op onschuldigen. Hoe kan je vrij los lopen met moordlustige gedachten.”

Bizar gedrag

Kat Luna uit Bergen op Zoom is rond oudejaarsdag flink te grazen genomen door een tot nu toe onbekend persoon. De eigenaar van de kat kan er absoluut niet over uit waarom iemand zoiets zou doen en maakt zich zorgen over het gedrag van de dader. Hij schrijft: „Wie is het volgende slachtoffer? Een kind? Een wildvreemde? Een ander onschuldig beestje? Jezelf?”

Volgens het AD gaat kat Luna wel vaker een tijdje wandelen en is hij een graag geziene gast in de hele buurt. Hij gaat bij veel buren gezellig even langs. Maar 30 december had de familie Fahmy hun Luna de hele dag nog niet gezien, tot ‘s avonds een buurman aanklopte. De kat zat bij hen thuis weggedoken in een hoekje met een flinke wond in zijn zij.

Opgedroogd bloed

Het bloed van de wond was al opgedroogd, waaruit werd opgemaakt dat Luna op 29 of 30 december aangevallen moet zijn. Dezelfde avond kwam de dierenarts nog langs, maar de kat had teveel pijn om vervoerd te worden. Na een flinke dosis pijnstillers is Luna op oudejaarsdag geopereerd.

Hierbij is hij een flink stuk huid verloren en het kan zijn dat hij binnenkort nog meer huid kwijtraakt. Er zijn namelijk nog een aantal plekken waar de bloedtoevoer niet helemaal op orde is, als dat niet verbetert zal de kat ook daar huid kwijtraken. Ondertussen gaat het iets beter met Luna. Hij eet en drinkt weer en de grote hechtingen lijken goed te genezen.

Op Facebook krijgt Hisham massale steun: meer dan 2500 mensen deelden zijn eerste bericht en alhoewel het op 31 december is geschreven stromen de meelevende reacties nog per minuut binnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.