Rosan de Vos
Rosan de Vos Nieuws 27 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

Vrouw (80) mishandeld en beroofd met Kerst

Het had een gezellige tweede kerstdag moeten worden, maar voor de Amsterdamse Stien de Koning (80) werd het een ware nachtmerrie: ze is mishandeld en beroofd, in haar eigen huis.

In de fietsenstalling

De Koning had met haar scootmobiel chinees gehaald en kwam net thuis toen ze bruut beroofd werd. In de fietsenstalling bij haar appartement vroeg een jongen of hij wat mocht vragen, waarbij ze meteen een klap in haar nek kreeg. „Ik stikte bijna”, vertelt de Koning aan AT5.

Hij schopte haar nog eens in haar rug en vertelde dat hij de tas van de vrouw wilde hebben, welke hij ook heeft gekregen. De Koning begon vervolgens te gillen – want dat had ze op tv geleerd -, en twee buurtbewoners kwamen op de beroving af. Ook drukte het slachtoffer de alarmknop van haar telefoon in, waarmee ze direct haar zoon opbelt. Die kon snel de politie alarmeren.

„Hij had gewoon het geld kunnen vragen, dat had hij dat gehad. Hij had me niet hoeven trappen", zegt de Koning. In de tas zat ongeveer een waarde van zestig euro. De dader is uiteindelijk met de tas gevlucht.

Aangeslagen

Volgens ambulancemedewerkers liep de Koning kneuzingen op. De Koning is erg aangeslagen, maar het is een dappere vrouw: „Ik laat mij niet opsluiten hier, ik ga gewoon de straat op".

Woensdagmiddag heeft de Koning aangifte gedaan, de politie gaat de zaak nu verder onderzoeken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.