Amarins de Boer
Amarins de Boer Nieuws 1 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

Vrijgezellenfeest leidt tot klopjacht door politie

De politie Amsterdam is donderdagmiddag uitgerukt na een melding dat er mogelijk sprake was van een ontvoering. Een getuige had gezien hoe een jongeman door een groep andere mannen in een auto werd geduwd. Meerdere politie-eenheden rukten uit en er werd zelfs een politiehelikopter ingeseind.

Vrijgezellenfeestje

Al vrij snel werd het duidelijk dat het allemaal wel meeviel: er was sprake van een vrijgezellenfeestje. Een van de ‘daders’ werd al snel gevonden. Toen een agent hem verhoorde trok de man wit weg. „Een ontvoering? Nee meneer, we hebben een vrijgezellenfeestje”, stamelde hij.

Een man in de groep zei wel dat hij de politie over de ‘ontvoering’ had ingelicht, maar dat hij niet meer wist met welke agent hij daarover gesproken had.

Excuses

„Na welgemeende excuses van het – inmiddels iets minder uitgelaten – gezelschap, ging iedereen weer over tot de orde van de dag", schrijft de politie op Facebook. „De bruidegom heeft nu vast een extra spannend verhaal voor zijn huwelijksspeech, maar wij besteden onze tijd liever aan meldingen waarbij onze hulp echt nodig is."

Ontvoering? Wij ontvingen om 13:17 uur een melding van een mogelijke ontvoering. Een getuige had gezien hoe een…

Posted by Politie Eenheid Amsterdam on Thursday, November 30, 2017

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.