Sofie Smulders
Sofie Smulders Nieuws 11 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

Verdachte aangehouden in zaak Milica van Doorn

Er is een doorbraak in het zaak omtrent Milica van Doorn. In 1992 werd de toen 19-jarige vrouw verkracht en vermoord. De politie meldt dat er een verdachte is aangehouden.

Maandagochtend heeft er een persconferentie plaatsgevonden in het politiebureau van Zaandijk. De verdachte is zaterdag opgepakt. Hij moest verplicht dna afstaan en er bleek een match te zijn met het daderprofiel. De familie van Milica is zondag ingelicht, een emotioneel moment, vertelt de politie. Dinsdag zal de verdachte worden voorgeleid aan de rechter commissaris.

Over de verdachte kan de politie nog niet veel meer zeggen dan dat het een 47-jarige Zaandammer is.

Doorbraak in onderzoek naar de verkrachting en gewelddadige dood van Milica van Doorn. De politie Noord-Holland heeft…

Posted by Politie Basisteam Zaanstreek on Sunday, December 10, 2017

In de getuigenverklaring werd ten tijde van de zaak gesproken over een man met een Turks uiterlijk. Hij fietste richting de plek waar het lichaam van Milica gevonden werd.

DNA-onderzoek

Daarom vroeg de politie Noord-Holland in november 133 Turkse Zaandammers om dna af te staan. Ze hoopten met een dna-verwantschapsonderzoek de dader te vinden. Van de 133 mannen stonden 125 vrijwillig dna af. Twee mannen weigerden dit te doen en de verdachte was een van die mannen. Via het dna van een familielid kwam de politie bij de verdachte uit.

De politie noemt het vinden van de verdachte een absolute mijlpaal. Het is de eerste keer in Nederland dat ze een verdachte via een dna-verwantschapsonderzoek op het spoor zijn gekomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.