Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Nieuws 3 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

Trucker blokkeert A2 voor aangereden vrouw

Een vrachtwagenchauffeur heeft zondag twee rijstroken van de A2 geblokkeerd. Dat deed hij omdat een vrouw zwaargewond was geraakt nadat zij de weg had geprobeerd over te steken.

Tegenover het Brabants Dagblad doet chauffeur Christiaan Meesen uit België zijn verhaal. „Het ongeluk was net gebeurd en ik kwam aanrijden. Ik zag het verkeer wijken naar links. In mijn spiegel zag ik hoe een auto mij rechts over de vluchtstrook wilde inhalen. Ik dacht: ‘Wat gaat hij nou doen?’ Toen heb ik mijn vrachtwagen ervoor gezet en mijn alarmlichten aangedaan.”

Respectloos

Er waren ook automobilisten die weinig begrip op konden brengen voor de actie van Meesen. Zij begonnen te toeteren toen ze stilstonden achter de wagen van de Belg. Meesen: „Dat vind ik respectloos. Het lijkt wel of mensen geen gevoel meer hebben bij de medemens. Die mensen moeten zich voorstellen dat zij daar zelf liggen en iemand zet de weg voor ze af. Dan ben je blij dat je geholpen wordt."

Tegelijkertijd doet het hem persoonlijk erg weinig. „Die mensen helpen was mijn eerste gedachte", vertelt de vrachtwagenchauffeur. „Dat getoeter laat me koud." De vrouw is buiten levensgevaar.

Een kind had een aantal weken geleden een stuk meer geluk dan deze vrouw. Hij stak ook een weg over, maar werd op een haar na gemist door een trucker.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.