Schiphol tijdelijk ontruimd vanwege man met mes

Schiphol tijdelijk ontruimd vanwege man met mes

Man met mes neergeschoten op Schiphol | Foto: Evert Elzinga/ANP

Foto van 'Bregje Simons'

Bregje Simons

15 DEC 2017

Een deel van luchthaven Schiphol is vandaag geëvacueerd nadat de marechaussee een man heeft neergeschoten. Hij zou een mes in zijn hand hebben gehad en daarmee gedreigd hebben. Ook zou de man een ruit hebben ingeslagen. De verdachte is overmeesterd, aangehouden en afgevoerd. De situatie is nu veilig, aldus de Koninklijke Marechaussee op Twitter. Inmiddels is het gebied weer vrijgegeven. Alleen de plek waar het incident plaatsvond, rondom de Starbucks, is op dit moment nog afgesloten.

Verwarde man

De man die vrijdag werd neergeschoten op Schiphol, was een verwarde man uit Den Haag. De 29-jarige man is een bekende van de marechaussee. Hij was eerder gewelddadig op Schiphol. Er wordt vooralsnog geen rekening gehouden met een terroristisch motief, aldus de Koninklijke Marechaussee. Onderzoek moet uitwijzen wat dan wel het motief was. De man liep dreigend met een mes het bureau van de marechaussee op Schiphol Plaza binnen. Volgens RTL Nieuws is de man beschoten in zijn been. Hij is naar het VUmc in Amsterdam gebracht om geopereerd te worden. Over zijn verwondingen kan nog niets gezegd worden.

Video op Twitter

Op Twitter wordt een video gedeeld waarop de verdachte op een brancard naar buiten wordt gebracht.

Bron video: Anjali Kumar

Treinverkeer hervat

Schiphol Plaza, waar alle treinen aankomen, werd ook tijdelijk ontruimd waardoor er geen treinen reden. De NS laat weten dat er inmiddels weer treinverkeer is van en naar Schiphol.

Het incident heeft geen impact gehad op het vliegverkeer, zegt de Schiphol-woordvoerder.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Log in om een reactie te plaatsen

Views

100+

Aantal asielaanvragen in 2017 gelijk gebleven

Het AZC Ter Apel is een van de grootste opvanglocaties van Nederland ©ANP

Foto van 'Jelmer Visser'

Jelmer Visser

1 UUR

31.327 mensen deden in 2017 een asielaanvraag in Nederland. Dit is nagenoeg gelijk aan het aantal van 2016. Het grootste deel van de aanvragen was afkomstig van Syriërs. Zij namen 35 procent van de aanvragen voor hun rekening. Mensen met de Eritrese nationaliteit vormden 13 procent van de aanvragen.

33000 mensen van bijstand naar baan in grote steden

Minder Rotterdammers in de bijstand. ©ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

Dagblad Metro en ANP

2 UUR

Rotterdam en Amsterdam hebben de afgelopen vier jaar 33.000 mensen vanuit de bijstand aan een baan geholpen. Rotterdam bereikte dat met deels streng beleid, Amsterdam juist met een vriendelijke aanpak. Beide steden zijn tevreden over de resultaten.

Rotterdam verklaart deze cijfers deels door het strenge beleid dat de stad voert. Zo kunnen geschikte nieuwkomers in de bijstand soms verplicht worden tot werk in de buitenruimte. In Amsterdam wordt er juist gekozen voor een soepelere aanpak.

Jongeren doen meer aan sexting: 'te verleidelijk.' / ANP

Sexting blijkt voor veel jongeren te verleidelijk

Snapchat vergemakkelijkt het versturen van een naaktfoto. / ANP

Foto van 'Sarah Sitanala'

Sarah Sitanala

VANDAAG, 17:14

Uit cijfers van kenniscentrum Rutgers is gebleken dat het aantal jongeren dat aan sexting doet flink is toegenomen. Het aantal jongens dat zich de afgelopen vijf jaar bezig heeft gehouden met sexting is verdubbeld tot 13 procent, en het aantal meisjes verdrievoudigd tot 12 procent.

Een opmerkelijke stijging, zeker als je nagaat dat ook het aantal berichten rondom de schadelijke gevolgen van sexting zijn gestegen. Waarom lijken veel jongeren het risico - dat ze naakt door de school of over social media gaan - op de koop toe te nemen?

‘Donderdag waarschijnlijk windstoten van 130 km’

Foto van 'Sander Schomaker'

Sander Schomaker

VANDAAG, 14:14

Niets is zo veranderlijk als het weer. Toch fronsten veel mensen hun wenkbrauwen toen deze week de voorspellingen wel heel erg uiteenliepen over het voorspelde weer van donderdag. Op Weerplaza werd de mogelijkheid van een ware horror-storm beschreven voor de donderdag: Aan zee windkracht 11 tot 12 met windstoten tot 150 kilometer per uur! Terwijl Teletekst het hield op windkracht 6 met een windsnelheid van nog geen 50 kilometer per uur. Hè? Zijn stormen, die een paar dagen later toeslaan dan zo moeilijk in te schatten of zat hier iemand vreselijk te slapen?

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Doordeweekse techno, maar zeker niet alledaags

Elke dinsdag gaat het dak eraf tijdens Techno Tuesday en hoe slechter het weer, hoe beter de sfeer...

Foto van 'Iris Hermans'

Iris Hermans

VANDAAG, 13:00

Dinsdag zou zomaar de nieuwe vrijdag kunnen worden, zeker onder liefhebbers: elke week techno cadeau in de Melkweg tijdens Techno Tuesday, zo ook deze dinsdag.

RTL verantwoordelijk voor de fratsen van Barbie? / ANP
Likeability of 3

Is RTL verantwoordelijk voor de toestand van Barbie?

Het was al langer duidelijk dat Barbie ongelukkig was. / ANP

Foto van 'Sarah Sitanala'

Sarah Sitanala

GISTEREN

Samantha de Jong, beter bekend als Barbie, verscheen afgelopen week in het nieuws omdat zij met spoed werd opgenomen in het ziekenhuis. Vriendlief, ex-manager en haar ex-man gaven allemaal een reactie, maar Barbie zelf hield zich muisstil.

Onduidelijk is wat er precies met haar aan de hand is, maar er is genoeg voer om te speculeren. Het was namelijk al langer duidelijk dat het niet helemaal goed ging met Barbie. In een eerder interview had zij te kennen gegeven zich misbruikt te voelen en in de bijstand te zitten.

Vuurtorenwachter eist onderzoek naar pesten op werk
Likeability of 5

Vuurtorenwachter eist onderzoek naar pesten op werk

Vuurtorenwachter eist onderzoek naar pesten op werk. Foto: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

Dagblad Metro en ANP

GISTEREN

Niets vreselijker dan gepest worden op werk. Vuurtorenwachter Nicolette van Berkel heeft het meegemaakt bij haar werkgever Rijkswaterstaat. De wachter van vuurtoren Brandaris op Terschelling zit al meer dan twee jaar thuis nadat zij had gemeld dat ze werd gepest en (seksueel) geïntimideerd door haar collega's en leidinggevenden. Daarom wil vuurtorenwachter Nicolette van Berkel dat er een onafhankelijke commissie onderzoek gaat doen naar de manier waarop haar werkgever Rijkswaterstaat met haar klachten is omgegaan.