Bregje Simons
Bregje Simons Nieuws 15 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

Schiphol tijdelijk ontruimd vanwege man met mes

Een deel van luchthaven Schiphol is vandaag geëvacueerd nadat de marechaussee een man heeft neergeschoten. Hij zou een mes in zijn hand hebben gehad en daarmee gedreigd hebben. Ook zou de man een ruit hebben ingeslagen. De verdachte is overmeesterd, aangehouden en afgevoerd. De situatie is nu veilig, aldus de Koninklijke Marechaussee op Twitter. Inmiddels is het gebied weer vrijgegeven. Alleen de plek waar het incident plaatsvond, rondom de Starbucks, is op dit moment nog afgesloten.

Verwarde man

De man die vrijdag werd neergeschoten op Schiphol, was een verwarde man uit Den Haag. De 29-jarige man is een bekende van de marechaussee. Hij was eerder gewelddadig op Schiphol. Er wordt vooralsnog geen rekening gehouden met een terroristisch motief, aldus de Koninklijke Marechaussee. Onderzoek moet uitwijzen wat dan wel het motief was. De man liep dreigend met een mes het bureau van de marechaussee op Schiphol Plaza binnen. Volgens RTL Nieuws is de man beschoten in zijn been. Hij is naar het VUmc in Amsterdam gebracht om geopereerd te worden. Over zijn verwondingen kan nog niets gezegd worden.

Video op Twitter

Op Twitter wordt een video gedeeld waarop de verdachte op een brancard naar buiten wordt gebracht.

https://twitter.com/mlohnen/status/941704023090122752

Bron video: Anjali Kumar

Treinverkeer hervat

Schiphol Plaza, waar alle treinen aankomen, werd ook tijdelijk ontruimd waardoor er geen treinen reden. De NS laat weten dat er inmiddels weer treinverkeer is van en naar Schiphol.

Het incident heeft geen impact gehad op het vliegverkeer, zegt de Schiphol-woordvoerder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.