Sarah Sitanala
Sarah Sitanala Nieuws 9 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

Schade aan slagerij door vuurwerkbom

Keurslager Pieter Jansen is vrijdagnacht druk bezig geweest met het opruimen van de schade aan zijn slagerij veroorzaakt door een vuurwerkbom. De bom vernielde vrijdagavond de voorruit van het pand aan het Euterpeplein. Dit schrijft het AD.

Enorme klap

Beelden van het gebeuren laten drie jongens met capuchons zien die de bom op de ruit bevestigen. De explosie van de bom zorgde voor een enorme klap. Glassplinters liggen verspreid door de hele winkel en is zelfs op het vlees terechtgekomen vanwege een tussendeur tussen de winkel en de slagerij die openstond.

„Ik heb al het vlees en overige producten weg moeten gooien” aldus Jansen. De keurslager vertelt dat dat zijn enige optie was. „Ik wil niet het risico lopen dat er nog enkele fijne glassplintertjes in het vlees zitten.”

Boos en machteloos

Samen met familie en werknemers is Jansen druk bezig geweest met het opruimen van de schade. De slager heeft laten weten zich vooral boos en machteloos te voelen. Zaterdagmiddag kon de zaak tot opluchting van Jansen gewoon weer opengaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.