Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 15 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

Rutte: ‘Er is heel veel leed in Maastricht’

„We moesten vaststellen dat er heel veel leed is in Maastricht” zei premier Rutte donderdagavond na afloop van een EU-top in Brussel. De premier gaf aan de steekpartij van donderdagavond in Maastricht waarbij twee doden vielen vreselijk nieuws te vinden. „Ik wil mijn medeleven betuigen met de families van de slachtoffers.”

Geen terroristische motieven

Rutte gaf aan telefonisch contact te hebben gehad met de autoriteiten in Maastricht. Hij liet dat weten dat er volgens de politie geen enkele reden is om aan te nemen dat er terroristische motieven waren voor de steekpartij.

De premier zei te hebben gesproken met de plaatselijke politie, de burgemeester van Maastricht Annemarie Penn-te Strake en de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid Dick Schoof.

Man aangehouden

Bij een ruzie in de Botsaartstraat werd rond 21.00 uur een man doodgestoken. Zo’n 10 minuten later had op de Joseph Postmesstraat een vechtpartij plaats. Een vrouw kwam daarbij door messteken om het leven. Er raakten ook drie mensen gewond. De politie heeft een man aangehouden voor „mogelijke betrokkenheid" bij de steekpartijen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.