Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 21 dec 2017
Leestijd: 2 minuten

Remon Bruinsma bijna drie weken vermist

Er is nog steeds veel onduidelijk over het lot van de 19-jarige Remon Bruinsma uit het Friese De Westereen. Op donderdag 30 november ging hij met studiegenoten op stap in Leeuwarden en er is sinds 1 december om half 4 ‘s ochtends niks meer van hem vernomen.

Zoekacties in de grachten van en natuurgebieden rond de Friese hoofdstad hebben niks opgeleverd. Naast de politie zoeken er ook tientallen vrijwilligers mee naar de vermiste jongen. Hij wordt nu bijna drie weken vermist.

https://twitter.com/POL_HorecaLwrd/status/936691477186580481

Groepje bij de C&A

De laatste personen, waarvan vaststaat dat ze Bruinsma gezien hebben, liepen langs de C&A in het centrum van de stad. Op camerabeelden is te zien hoe zij kort met de vermiste jongen spraken. Daarna werd hij ook nog op beelden in een ander deel van het centrum gezien. De politie verzocht de groep zich te melden. Hier gaven zij afgelopen weekend gehoor aan. Zij lieten de politie weten dat ze zich dit gesprek niet konden herinneren. Ansje Dijkstra, de moeder van Remon Bruinsma, vond dit opmerkelijk.

„Ze waren met zijn vijven, ik kan me niet voorstellen dat niemand van hen het gesprek met mijn zoon kan herinneren.” liet zij aan de Leeuwarder Courant weten. Ook op sociale media wekte het onwetende gedrag van hen ergernis op. Er werd gesuggereerd dat zij wel eens iets met de vermissing van Remon Bruinsma te maken zouden kunnen hebben. Dit tot grote ontsteltenis van de stapgroep.

Ontmoeting

Op woensdagavond ontmoette Dijkstra de groep van vijf op het politiebureau van Leeuwarden. „Ze waren heel zenuwachtig. Ik heb ze verteld dat ik hen niks verwijt maar dat ik wel had gehoopt dat ze me meer konden vertellen.”

De vijf stappers lieten nu weten zich het gesprek toch wel te herinneren. „Hij maakte een vrij normale indruk en was niet nuchter maar ook niet extreem dronken. Daarom is hij hen in eerste instantie ook niet bijgebleven. Waar hij hierna naar toe ging, weten we niet." aldus de moeder van Remon Bruinsma.

Bruinsma werd even voor het gesprek geweigerd bij de ingang van de kroeg door een beveiliger. Dit omdat hij te veel gedronken zou hebben.

https://twitter.com/ErikKrikke/status/943463437694394368

Spoorloos

Bruinsma is in de nacht van 30 november op 1 december meermaals gezien toen hij door de binnenstad van Leeuwarden slenterde. Op camerabeelden van die nacht werd hij meerdere keren herkend. Hij was in zijn eentje maar heeft in de uren voor zijn verdwijning gesproken met een agent, een horecamedewerker en de groep bij de C&A. Omstreeks 4.00 werd er gebeld naar de telefoon van Bruinsma. Maar dit gesprek werd weggedrukt, sindsdien is de jongen spoorloos.

De politie is al weken aan het zoeken in de grachten van Leeuwarden. Omdat de zoekacties tot dusver niks opleverden, gaan zij nu op onderzoek bij woonboten. Ook roepen zij bewoners op om het water rond hun woonboot extra in de gaten te houden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.