Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 11 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

Proces tegen verdachte moord Koen Everink van start

Mark de J., die wordt verdacht van de moord op zakenman Koen Everink, moet zich vanaf maandag voor de rechtbank in Utrecht verantwoorden. Everink werd werd op 4 maart 2016 dood gevonden in zijn villa in Bilthoven. De verdachte is oud-coach van Robin Haasse en was bevriend met de miljonair. Op de avond dat het slachtoffer werd neergestoken, was hij op bezoek.

Alles uit de kast getrokken

De J. heeft altijd stellig ontkend dat hij degene was die Everink heeft gedood. Hij zegt dat hij zelf door onbekenden was ontvoerd op het moment dat Everink werd omgebracht door anderen. Maar volgens het Openbaar Ministerie (OM) wijst alles in de richting van De J. Hij was als laatste bij Everink thuis, diens bloed is in zijn auto gevonden en hij had een forse schuld bij het slachtoffer.

De afgelopen anderhalf jaar heeft De J. samen met zijn advocaten van alles uit de kast getrokken om de onschuld te kunnen aantonen. De rechtbank wees veel onderzoekswensen echter af.

3D-presentatie

De verdediging mag wel een 3D-presentatie laten zien over mogelijke manieren waarop de zakenman omkwam. Ook mag raadsman Rob Kaarls twee forensisch deskundigen, die de moord hebben geanalyseerd, horen.

Het slachtoffer kwam jaren eerder in het nieuws, omdat hij zwaar was mishandeld door vechtsporter Badr Hari in de Amsterdam ArenA, in 2012.

Voor het proces zijn drie dagen uitgetrokken. De uitspraak staat gepland op 23 januari.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.