Rosan de Vos
Rosan de Vos Nieuws 27 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

Politieagent geeft gevangene lift naar treinstation

Een politieagent uit Hoorn gaf maandag een vreemde man een lift naar het treinstation Hoorn Kersenboogerd. Maar deze man bleek iemand anders te zijn dan de politieagent in de eerste instantie had verwacht…

Midden op de rijbaan

„Ik zag een man midden op de rijbaan lopen met een tasje in zijn hand. Het tasje was doorzichtig, er zat een klein koffiezetapparaat in. Ik deed mijn deuren op slot van binnenuit zodat ze niet opengetrokken konden worden vanaf de buitenzijde. Ik reed tenslotte solo en je weet nooit met wie je te maken krijgt”, schrijft Politie Basisteam Hoorn op Facebook. „Ik vroeg aan de man waarom hij midden op straat liep”.

Waar komt u vandaan?

De man vertelde de agent dat hij naar het station moest. De agent besloot de man een lift te geven en begon uit nieuwsgierigheid wat dingen te vragen.

„Waar komt u nu vandaan meneer?", vroeg de politieagent. „Ik kom net uit gevangenis Zwaag. Ik heb een dag verlof voor de kerst", antwoordde de man.

„Ik was heel even stil", schreef de politieagent op de Facebookpagina. „Aangekomen bij het station stapte de man uit, hij bedankte mij netjes en ik wenste hem een fijne kerst."

„Een politieman en een veroordeelde samen voorin in de auto. Het is tenslotte kerst. Dat mag toch iets betekenen."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.