Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 31 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

Ook afgelopen weekend weer veel autobranden

Ook afgelopen nacht zijn er in meerdere steden en dorpen reeksen autobranden geweest. In de nacht van zaterdag op zondag gingen meerdere auto’s in vlammen op. In Utrecht rukte de brandweer vier keer uit voor een autobrand.

Extreem veel autobranden

Het aantal autobranden in de stad is rond de jaarwisseling vaker hoger dan normaal. Dit jaar gaat het volgens een woordvoerder van de brandweer om ,,extreme aantallen". De brandweer kan geen exact getal geven, maar de woordvoerder schat het aantal uitgebrande voertuigen op 25 tot 30 sinds de kerst. RTV Utrecht kwam bij een telling aan het begin van de zaterdagavond op twintig. De politie onderzoekt de reeks voertuigbranden, maar heeft nog niemand aangehouden.

Traditie

Niet alleen in Utrecht brandden er veel auto’s uit, ook op andere plaatsen in Nederland ging het mis. Volgens regionale media gaat het onder andere over Amsterdam, Zaandam, Purmerend, Herwijnen, Tilburg en het Brabantse dorp Veen. In Veen is het aansteken van autowrakken een traditie geworden onder jongeren, tot ergernis van de autoriteiten. Ook heeft iemand de plaatsnaam van Veen veranderd: op het bord staat nu ‘Vrije staat Sicilië’.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.