Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 3 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

‘Nederlandse jihadrapper gedood in Syrië’

De Nederlandse jihadist Marouane B. is gedood in Syrië, zo meldt RTL Nieuws. Volgens de omroep hebben bronnen in Syrië de advocaat en de naasten van de 22-jarige op de hoogte gebracht van zijn overlijden. Het zou tijdens een gevecht gebeurd zijn.

Marouane B. trok al in 2013 samen met een vriend naar het land in het Midden-Oosten. Deze keerde al redelijk snel terug, maar de Arnhemmer besloot te blijven. Dit deed hij volgens zijn eigen woorden om het Syrische volk te helpen en ze te bevrijden van het regime van al-Assad.

Deir ez-Zor

Hij sloot zich al snel aan bij de gewapende troepen van Deir ez-Zor, waarmee hij onlangs klaarblijkelijk op het slagveld belandde en tegen de troepen van president Bashar al-Assad moest vechten. Hetgeen voor hem een fatale afloop lijkt te hebben gehad.

Een officieel bewijsstuk over zijn dood, is er vooralsnog niet. „En dat wordt ook heel lastig om die te krijgen, denk ik", aldus advocaat Barbara Klunder.

Ik kom ooit terug

Marouane B. vergaarde deze zomer extra bekendheid door met een rap over zijn acties te komen en daarmee leek hij vooral te willen laten zien dat zijn intenties goed waren. „Ik kom ooit terug, maar maak je niet druk. Ik ben op de vlucht. Ik blijf van je houden, tot de dag dat ik rust", zo rapte hij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.