Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 11 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

Michelinsterren vandaag opnieuw verdeeld

Het is een spannende dag vandaag voor Nederlandse restauranthouders. Michelin presenteert maandagochtend in het Amsterdamse DeLaMar Theater zijn restaurantgids voor 2018.

Gastronomische kwaliteit

De Michelinster is een onderscheiding die wordt toegekend aan restaurants met een goede tot zeer goede keuken en een correcte bediening. De sterren gelden als belangrijke waardebepaling voor gastronomische kwaliteit.

Nederland telt 105 sterrenrestaurants. Dat waren er begin dit jaar 106, maar het restaurant in het Wereldmuseum in Rotterdam dat één ster had, stopte er in maart mee. De lijst bestaat nu uit twee driesterrenzaken, negentien restaurants met twee sterren en 84 met één Michelinster.

Een derde ster

Sinds 2014 zijn De Leest in Vaassen en De Librije in Zwolle de enige twee restaurants met drie Michelinsterren. Elk jaar wordt met spanning uitgekeken naar een eventuele derde of vierde zaak die tot de absolute top kan toetreden. Volgens kenners maken drie zaken kans op een derde ster. Dat zijn Librije’s Zusje en Ciel Bleu in Amsterdam en Tribeca in Heeze.

Vorig jaar kreeg Nederland er een tweesterrenzaak en vijf nieuwe eensterrenrestaurants bij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.