Rosan de Vos
Rosan de Vos Nieuws 31 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

Meerderheid Amsterdammers wil vuurwerkverbod

Als het aan de meerderheid van de Amsterdammers ligt, komt er een algemeen vuurwerkverbod. Dat blijkt uit onderzoek van OIS in opdracht van AT5.

Georganiseerde vuurwerkshow?

59 procent van de ondervraagden vindt dat er best een georganiseerde vuurwerkshow voor in de plaats mag komen. Een vijfde van de ondervraagden is niet zo zeer voor een verbod, maar wil dat het afsteken van vuurwerk met meer verbodsgebieden verder ingeperkt wordt.

Vorig jaar vond 20 procent van de Amsterdammers nog dat het prima is zoals het nu gaat, nu staat dat cijfer op slechts 11 procent.

Grote risico’s

In de Amsterdamse ziekenhuizen kwamen tijdens de jaarwisseling 2016/2017, 36 gewonden binnen. Een flinke toename in vergelijking met de 27 van 2015/2016.

„Vooral jonge jongens nemen grote risico’s met opnieuw lontjes aansteken, dat gebeurt nog steeds”, zegt verpleegkundige Bernadette Jonker van het Slotervaartziekenhuis tegen AT5. „Ze hebben vaak niet eens door wat er echt aan de hand is. Ze denken dat het wel hersteld kan worden maar vingers naai je er niet zomaar aan”.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.