Sarah Sitanala
Sarah Sitanala Nieuws 9 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

Man breekt in bij ex en neemt haar hondje mee

In Spijkenisse heeft een man bij zijn ex ingebroken omdat hij de autosleutels van zijn BMW terug wilde. Uiteindelijk vertrok hij met de sleutels en met het hondje van de vrouw. Het AD schrijft dat het stel een moeizaam verlopen scheiding achter de rug heeft. De man verklaarde tegenover de rechtbank dat hij zijn autosleutels wilde stelen om zo zijn BMW terug te krijgen.

Openstaand raam

De man wordt er naast de inbraak ook van verdacht zijn ex en haar dochter te hebben mishandeld. Hij kwam samen met zijn zwager het huis binnen door het opklimmen van een meegenomen ladder door een openstaand raam.

Eenmaal binnen kwam het hondje naar hem toe, waarop de man besloot het hondje dan maar mee te nemen. „Ik heb het hondje destijds voor haar gekocht” zei de 51-jarige verdachte.

Alleen een duw

Deze actie zorgde ervoor dat de vrouw en haar dochter wakker werden, waarna de man het meisje omver geduwd zou hebben. Nadat de man het huis ontvluchtte rende de vrouw haar ex in haar nachthemd achterna. Volgens de buren hebben zij zien gebeuren dat de vrouw tegen de straat werd geslagen. De man zei hierover dat hij haar alleen aan de kant heeft geduwd waardoor ze viel.

De officier van justitie liet de man weten dat hij grenzen heeft overschreden. De man heeft 80 uur werkstraf en een maand voorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd gekregen. Zijn zwager moet 40 uur onbetaald werk doen vanwege het verlenen van hulp bij de inbraak. Het hondje is uiteindelijk herenigd met haar bazin.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.