Kofferbak vol gestolen chocola naar Voedselbank

Een kofferbak vol met chocolade voor de voedselbank. / Twitter Politie Olst-Wijhe

Foto van 'Daisy Heyer'

Daisy Heyer

7 DEC 2017

Geld, sieraden, benzine... enkele dingen die regelmatig gestolen worden. Maar er zijn ook dieven die behoorlijk van zoetigheid houden en hun oog laten vallen op chocolade.

Dubbele laag

Een paar van die chocodieven zijn maandag in Raalte gepakt. Ze hadden een buit van 322 repen Milka-chocolade, 150 doosjes Merci en ze bleken ook fan van vis in blik: de overige buit waren 85 verpakkingen blikvis. De heren wisten de spullen te stelen door middel van een dubbele laag in hun jassen.

Raadsel

Waar alle producten vandaan komen is voor de politie Olst-Wijhe echter een raadsel. Zij plaatsten een oproep voor ondernemers om hun voorraden te checken. Als zij deze spullen misten mochten zij zich melden, maar dat deden slechts drie supermarkten uit de omgeving.

Die supermarkten krijgen hun producten terug, maar er blijft een flinke lading chocola en ingeblikte vis over. Aanvankelijk zou dat allemaal vernietigd worden, wat gebruikelijk is bij levensmiddelen die gestolen zijn.

Voedselbank

Door een aantal reacties op social media kreeg de politie echter een ander idee: de lekkernijen naar de voedselbank brengen. ,,De officier van justitie heeft twee beslissingen genomen: de gedupeerde ondernemers krijgen hun chocolade terug. De rest gaat naar de voedselbank Raalte", aldus de Politie Olst-Wijhe op Facebook.

De reacties op social media zijn lovend. Velen vinden het fantastisch dat de voedingswaren niet verloren gaan, maar bij het goede doel eindigen. Ook de voedselbank is dolblij met de beslissing. ,,Het is een mooi extraatje voor onze cliënten zo vlak voor de feestdagen", aldus voorzitter Frans Rouwenhorst tegen het AD.

Rouwenhorst zit er trouwens niet mee dat de repen bij hem terecht zijn gekomen door diefstal. ,,Van mij mag dit vaker gebeuren!", sluit hij het interview af.


Log in om een reactie te plaatsen

Views

200+

Personeel eet chocoladeletters voor gehandicapten op

Letters van chocoladefabrikant Baronie de Heer in Rotterdam Foto: ANP

Foto van 'Metro'

Metro

2 UUR

Een vrijwilligster die de gehandicapte bewoners van een zorginstelling wilde verrassen met 25 chocoladeletters, is erachter gekomen dat zij ze nooit hebben gekregen. Het personeel heeft de sinterklaastraktatie zelf opgegeten.

De 70-jarige Miep Broeren is vrijwilligster bij de Senioren Vereniging Dinteloord / Steenbergen in Brabant. Albert Heijn was zo gul geweest om haar 250 chocoladeletters te schenken die ze daar kon uitdelen. Toen ze er een aantal over had, besloot ze de gehandicapten bij de Stichting Dag- en Woonvoorzieningen Dinteloord te verrassen.

Emile Roemer stapt op als leider SP

Emile Roemer stapt op als leider SP

Emile Roemer kondigt zijn vertrek aan. Foto: ANP.

Foto van 'ANP'

ANP

VANDAAG, 11:35

Emile Roemer stapt begin januari op als leider van de SP in de Tweede Kamer. Hij heeft dat woensdag bekendgemaakt tijdens een persconferentie in restaurant Dudok in Den Haag, waarbij ook de andere SP-Kamerleden, zijn vrouw en zijn kinderen aanwezig waren.

Hij maakte verder bekend dat de 32-jarige Lilian Marijnissen zijn opvolger wordt. Marijnissen zit sinds maart in de Tweede Kamer en is de dochter van Jan Marijnissen, onder wiens leiding de partij groot werd.

Deze woning wordt alleen verhuurd aan Nederlanders
Likeability of 5

Huisbaas verhuurt woning alleen aan Nederlanders

Foto: Colourbox

Foto van 'Metro'

Metro

VANDAAG, 10:34

„De eigenaar heeft ervoor gekozen alleen aan mensen van Nederlandse afkomst te willen verhuren.” Dit stond in een mailtje, gericht aan een huiszoekend Marokkaans echtpaar.

60 tot 100 miljoen gaat Duits tolplan ons kosten

Duits tolplan gaat ons 60 tot 100 miljoen kosten

Demonstratie tegen Duitse tolplannen Foto: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

Dagblad Metro en ANP

VANDAAG, 09:24

Tussen de 60 en 100 miljoen gaat het Nederlandse automobilisten kosten als het Duitse plan om tolheffing voor personenwagens in te voeren, doorgaat.

Dit blijkt uit een onderzoek van minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur. Vooral voor de bewoners in de grensstreek zou het flink oplopen, 40 procent van de kosten van de tol zou voor de rekening komen voor bewoners en bedrijven hier.

De gekste kerstpakketten: chocodildo's en glijmiddel

Zo af en toe duikt er een dildo op in een kerstpakket. Foto: AFP

Foto van 'Johan van Boven'

Johan van Boven

VANDAAG, 08:51

Ho, ho, ho! De kerstman zal ook dit jaar ongetwijfeld weer een paar vreemde verrassingen in kerstpakketten stoppen. Uit onderzoek van Acties.nl blijkt namelijk dat er regelmatig opvallende voorwerpen opduiken in de verrassingen van bedrijven voor hun werknemers. „Sommige werkgevers maakten het wel heel bont”, zegt Vince Franke van Acties.nl. „Een van de ondervraagden kreeg condooms en glijmiddel in zijn kerstpakket. Drie kregen een dildo, waarvan eentje van chocolade.”

Camera video'Anders hadden we nu rekenen gehad'

'Meester Frank', Mila, Quinten en Florine met de snoepjes (ergo: leraren zijn net zo belangrijk voor hen als snoepjes) / Pepijn Arends

Foto van 'Iris Hermans'

Iris Hermans

VANDAAG, 08:30

Reclamebureau organiseert originele BSO slash snuffelstage voor creatieve leerlingen met als doel: een reclamespot maken om de leraren een hart onder de riem te steken.

Domien: 'Je even terugtrekken wordt lastig'

Angelique Houtveen, Sander Hoogendoorn en Domien Verschuuren. Foto: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

Dagblad Metro en ANP

VANDAAG, 07:16

Het Glazen Huis heeft een metamorfose ondergaan, hij zal dit jaar volledig van glas zijn. Vooral bij 3FM-dj Domien Verschuuren zorgt voor extra spanning: „De muren van de slaapkamer zijn ook van glas en overal hangen camera's. Je even terugtrekken wordt lastig'', vertelt hij.

„Maar aan de andere kant is het ook niet voor niks een glazen huis en maakt dit het wel heel echt. Je wilt mensen echt het gevoel geven dat ze een week lang samen met ons in het Glazen Huis wonen.'' Toch hoopt Verschuuren op een gordijntje. „Het is namelijk best heftig om mij 's ochtends vroeg te zien.''