Merel Driessen
Merel Driessen Nieuws 1 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

Kemna Casting stelt gedragscode op

Het castingbureau waar Job Gosschalk werkte, Kemna Casting, heeft een gedragscode opgesteld voor de medewerkers. Daarin staat onder meer dat een auditie of screentest altijd plaatsvindt in een auditieruimte op het kantoor van Kemna.

Veilige werkomgeving

In de zogenoemde Integriteitsregelingen Kemna Casting staat dat het castingbureau waarde hecht aan een veilig werkomgeving, waarin geen ruimte is voor ongewenste omgangsvormen, zoals machtsmisbruik of ongewenste intimiteiten. Acteurs wordt vanaf nu gevraagd of ze er bezwaar tegen hebben om een intimiteit uit te beelden met een andere acteur. Ook krijgen ze van te voren te horen wat er precies van ze verwacht wordt.

Daarnaast wordt het vooraf schriftelijk gemeld als een acteur zijn kleren (deels) uit moet doen voor een auditie of screentest. Het is niet toegestaan om de acteur zonder aankondiging te vragen zijn kleren uit te doen. Bovendien moeten er naast de acteur altijd minstens twee personen aanwezig zijn bij een auditie of screentest.

Seksueel wangedrag

Het castingbureau kwam de afgelopen tijd in het nieuws vanwege beschuldigingen van acteurs over seksueel wangedrag door voormalig castingdirector Job Gosschalk. In zijn boerderij op het Friese platteland werkte hij één-op-één met acteurs aan scènes en vroeg ze daarbij hun kleren uit te doen.

Inmiddels heeft Gosschalk erkend dat hij grenzen heeft overschreden. Hij heeft zijn werk neergelegd en Kemna Casting heeft alle banden met hem verbroken. Het castingbureau doet nog onderzoek naar een tweede medewerker.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.