Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 12 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

Jaarlijks kindervragenuur in Tweede Kamer

De Tweede Kamer stemde bijna unaniem in met het invoeren van een vragenuurtje speciaal voor kinderen. Alle partijen, behalve het Forum voor Democratie, willen scholieren een keer per jaar de kans geven om naar de Tweede Kamer te komen. Hier kunnen zij vragen te stellen aan bewindspersonen. Dit meldt het ANP. 

Het initiatief kwam, toepasselijk genoeg, van het jongste Tweede Kamerlid Rens Raemakers van D66. Hij wil dat kinderen het op de Dag voor de Rechten van het Kind op 20 november naar de Tweede Kamer komen.

Kamerlid voor een dag

Het is nog niet bekend hoe deze dag er exact komt uit te zien. De Kamerleden zouden graag 150 kinderen uit groep zeven en acht en uit de brugklas uitnodigen op de blauwe stoelen.

Het kindervragenuur moet precies lijken op het reguliere vragenuurtje op dinsdag. Onder leiding van de Kamervoorzitter mogen de tijdelijke jeugdige volksvertegenwoordigers vragen stellen aan de ministers en staatssecretarissen.

Kinderen die het pluche van parlementszetels tijdelijk bezetten, is geen geheel nieuw plan. Op de Dag voor de Rechten van het Kind hebben kinderen al de leiding over het Europees Parlement en de Verenigde Naties.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.