Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 16 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

Gewelddadige Marokkaanse pooier binnenkort weer vrij

Abdelilah el Y. komt dit jaar nog op vrije voeten. Op 29 december wordt de gewelddadige Marokkaanse pooier weer vrijgelaten nadat hij in 2012 een gevangenisstraf van zes jaar kreeg opgelegd.

Tien jaar gedwongen

El Y. werd vastgezet omdat hij als pooier de vrouwen op gewelddadige wijze uitbuitte. Een van zijn slachtoffers werd zelfs tien jaar lang gedwongen tot prostitutie, waarna hij al het verdiende geld in zijn eigen zak stak.

De Nederlandse overheid wil El Y. uitzetten en heeft hem daarom als ongewenste vreemdeling verklaard. Maar omdat hij zelf weigert mee te werken aan deze actie, is dat niet zomaar mogelijk. De Marokkaanse regering zou een laissez-passer – een sta toe te passeren – moeten afgeven, maar het Noord-Afrikaanse land doet dit vrijwel nooit.

Slachtoffer

Een van de slachtoffers van El Y. – die uiteraard anoniem wil blijven – geeft tegen De Telegraaf aan dat ze het belachelijk vindt dat de man straks dus weer vrij rondloopt.

Zij en haar dochter krijgen daarom politiebeveiliging. De omgekeerde wereld, zo stelt ze. „Haar moet ik straks vertellen dat ze niet meer alleen naar school kan fietsen en uitleggen waarom ze een gps-kastje moet dragen."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.