Dit zijn de best bekeken YouTube-filmpjes van 2017

Het filmpje 'Even voorstellen aan Trump' van Zondag met Lubach is de meest bekeken YouTube-video van 2017 in Nederland. / Schermafbeelding 'Even voorstellen aan Trump - Zondag met Lubach'

Foto van 'Merel Driessen'

Merel Driessen

6 DEC 2017

„We’ve got ponypark Slagharen, which is the best ponypark in the world.” Weet je nog uit welk filmpje deze zin vandaan kwam? Zondag met Lubach besloot na de inauguratie van Donald Trump ons land voor te stellen aan de Amerikaanse president, op een manier die hem waarschijnlijk het meest zou aanspreken. Het werd de meest bekeken YouTube-video van 2017 in Nederland.

Even voorstellen aan Trump

„From this day only it’s gonna be America first. America first”, zei Donald Trump tijdens zijn inauguratie op 20 januari. Prima, vinden wij Nederlanders, maar dan is het wel ‘The Netherlands second’. Waarom? Nou, hierom:

Het is voorbij

Woensdag vertelden Enzo Knol en Dee het gelukkige nieuws dat het weer aan is, maar ruim twee maanden geleden zaten ze er nog iets anders bij voor de camera. De tranen rolden over de wangen bij Enzo en Dee toen ze vertelden dat het voorbij was. „Nou, het is uit”, aldus een snikkende Dee. Allerlei media besproken het die dag en ’s avonds zagen we een fragment uit het filmpje terug in RTL Late Night. Met meer dan 3,5 miljoen views staat ‘Het is voorbij’ op de tweede plek van de 10 meest bekeken video’s op YouTube in Nederland van 2017.

Tim breekt zijn kaak

‘Even voorstellen aan Trump’ was niet het enige filmpje van de NPO dat enorm goed bekeken werd het afgelopen jaar. Op zijn YouTube-kanaal #BOOS heeft Tim Hofman inmiddels meer dan 330 duizend abonnees. In zijn video’s behandelt hij zaken waar jongeren boos om zijn en lost hij het voor ze op. Maar af en toe loopt dat een beetje uit de hand. In Nijmegen gebeurde dat zo erg dat hij zijn kaak brak. Het filmpje ervan belandde op nummer 4 in de Top 10.

Jachtseizoen

De mannen van StukTV komen met hun serie Jachtseizoen zelfs meerdere keren terug in de Top 10 Meest bekeken YouTube-video’s in Nederland. BN’ers ontsnappen daarin zogenaamd uit een gevangenis en moeten uit handen blijven van Giel, Thomas en Stefan. Lukt ze dat vier uur lang, dan hebben ze gewonnen. Maar dat blijkt lang niet zo makkelijk. Humberto Tan is een van de weinigen die het lukte te ontsnappen aan de mannen en belandde daarmee op nummer 6 in de Top 10. De aflevering waarin Giel, Thomas en Stefan hun ouders uitdaagden, kwam op nummer 7.

Geert Wilders concreet

Ook Lubach staat meerdere keren in de Top 10. De video waarin hij de plannen van Geert Wilders concreet probeert uit te leggen, belandde op nummer 8. Daarmee is dit de derde video van de NPO in de Top 10 Meest bekeken YouTube-video’s in Nederland.

Dit is de gehele Top 10:

  1. Even voorstellen aan Trump – Zondag met Lubach (S06)
  2. Het is voorbij
  3. “Bedreiger ontmaskeren” PARODIE (Ed Sheeran – Shape Of You)
  4. TIM BREEKT ZIJN KAAK EN TON HENDRIKS LIEGT ALLES BIJ ELKAAR | #BOOS
  5. Qucee – Snapking Diss (prod. Keyser Soze)
  6. Humberto Tan op de Vlucht – Jachtseizoen’16 #6
  7. Ouders op de Vlucht – Jachtseizoen’16 #8
  8. Geert Wilders concreet – Zondag met Lubach (S06)
  9. ‘IDEALE SCHOONZOON’ – FIFALOSOPHY DISSTRACK – FCROELIE FEAT…
  10. Germany seconde | NEO MAGAZIN ROYALE mit Jan Böhmermann - ZDFneo

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Log in om een reactie te plaatsen

Views

100+

Man mag bij promotie geen vergiet en piratenpak aan

Man mag bij promotie geen vergiet en piratenpak aan

Leden van de Poolse Kerk van het Vliegend Spaghettimonster. Op het bord de tekst „Vrees het monster niet!" / EPA

Foto van 'Imre Himmelbauer'

Imre Himmelbauer

1 UUR

Een man die lid is van de Kerk van het Vliegend Spaghettimonster mag tijdens zijn promotiezitting geen piratenpak aan en geen vergiet op zijn hoofd hebben. Dat heeft het College voor de Rechten van de Mens vandaag geoordeeld.

Normalerwijs dragen promovendi tijdens de zitting bij de TU Delft een traditioneel zwart rokkostuum. De man, Michael Afanasyev, wilde echter door zijn geloof in een piratenkostuum en met een vergiet op zijn hoofd komen, omdat zijn religie zou voorschrijven dat hij bij officiële gelegenheden zo gekleed is. De universiteit verbood dat echter en daarom diende hij een klacht in bij het CvRM.

Twee kinderen komen om door ongeval Vlissingen

Twee kinderen komen om door ongeval Vlissingen

Ook de hulpdiensten konden de levens van de kinderen niet redden. / ANP Ginopress

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

Dagblad Metro en ANP

2 UUR

Door een ongeluk op de Sloeweg Noord in Vlissingen zijn dinsdagochtend twee kinderen om het leven gekomen. Een driejarige jongen uit Hulst overleed ter plekke. Het vijfjarige zusje van de peuter bezweek later aan haar verwondingen. Het meisje was met een traumahelikopter zwaargewond naar een ziekenhuis in Rotterdam vervoerd.

De auto waarin zij zaten kwam op de andere weghelft terecht en botste op een tegemoetkomende auto. De dertigjarige moeder, die de auto bestuurde, is ook naar het ziekenhuis gebracht. Ook de mannelijke bestuurder is naar het ziekenhuis gebracht.

Leeuw bijt andere leeuw voor ogen van bezoekers dood

Leeuw bijt andere leeuw voor ogen van bezoekers dood

Het incident vond plaats in de grot waar de leeuwen slapen. Daar hangen geen camera's. / Colourbox

Foto van 'Imre Himmelbauer'

Imre Himmelbauer

3 UUR

Een leeuw in het Nederlandse Burgers' Zoo heeft een leeuwin voor de ogen van bezoekers doodgebeten. Dat meldt Omroep Gelderland.

De dieren zouden volgens bezoekers achter elkaar aan hebben gerend en hebben gebruld naar elkaar. Daarna ontstond er een gevecht tussen de twee dieren in de grot waar de leeuwen normaal slapen.

40.000 Nederlanders trappen in nepmail met virus

40.000 Nederlanders trappen in nepmail met virus

Wie het virus installeert, stuurt zonder het te weten zijn bank- en creditcardgegevens naar de hackers. / Colourbox

Foto van 'Imre Himmelbauer'

Imre Himmelbauer

VANDAAG, 17:59

Al 40.000 Nederlands hebben dinsdag een gevaarlijke link toegestuurd gekregen die een virus kan installeren. De link stond in een mail die afkomstig zou zijn van DHL of PostNL.

In de mails staat dat er een pakket naar je onderweg is en dat je alleen je gegevens hoeft te controleren, zodat het pakketje naar het juiste adres verzonden wordt.

Camera videoWaarom staken jullie, vragen Finn en Abel

Foto van 'Sander Schomaker'

Sander Schomaker

VANDAAG, 17:47

De tweeling Finn en Abel Schomaker interviewde directeur Peter de Hart van hun school De Werf in Zaandijk.

Jaarlijks kindervragenuur in Tweede Kamer

Elk jaar een vragenuur voor kinderen ©ANP

Foto van 'Jelmer Visser'

Jelmer Visser

VANDAAG, 16:12

De Tweede Kamer stemde bijna unaniem in met het invoeren van een vragenuurtje speciaal voor kinderen. Alle partijen, behalve het Forum voor Democratie, willen scholieren een keer per jaar de kans geven om naar de Tweede Kamer te komen. Hier kunnen zij vragen te stellen aan bewindspersonen. Dit meldt het ANP. 

'Ik denk dat we nog gelukkiger kunnen worden'

Wat is geluk? Foto: Colourbox

Foto van 'Sofie Smulders'

Sofie Smulders

VANDAAG, 15:14

In de afgelopen 25 jaar is onze kwaliteit van leven over het algemeen beter geworden. We worden ouder, hebben een hoger opleidingsniveau en meer te besteden. We voelen ons gelukkiger, blijkt uit de cijfers van het Sociaal en Cultureel Planbureau: 85 procent van de Nederlanders noemt zichzelf gelukkig en welvarend.

Maar wat is geluk nu eigenlijk en verschilt de definitie van dit begrip per generatie? Aan het woord een 22-jarige, een 48-jarige en een 75-jarige die er verstand van hebben.