Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Nieuws 3 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

‘Baudet en Wilders mogen in de zak mee naar Spanje’

Als het aan VVD-prominent Neelie Kroes ligt, mogen zowel PVV-leider Geert Wilders als FvD-lijsttrekker Thierry Baudet met Sinterklaas in de zak mee naar Spanje. Dat zegt zij in het programma WNL op Zondag.

Neelie Kroes vindt de beide heren „de grootste populisten in de Tweede Kamer.” Volgens haar hebben de twee rechtse politici alleen maar een negatieve invloed op Nederland door mensen nog verder uit elkaar te drijven.

Tegen discussie is de oud-Eurocommissaris echter niet: „Ik ben voor de discussie, je hoeft het niet allemaal eens te zijn. Maar doe dat alsjeblieft aan de hand van argumenten, niet aan de hand van oneliners.”

Versplintering

Ze neemt Thierry Baudets Forum voor Democratie als voorbeeld. Die partij is in de peiling van Maurice de Hond opnieuw gestegen en staat nu op veertien zetels, tegenover twee in de Kamer. „Met oneliners brengt hij een hele groep mensen in beweging,” zegt de VVD-coryfee ontevreden. „Maar ik ben er niet bij mee, als ik zie waar het toe leidt: weer die versplintering.”

Kroes vindt ook dat het wat uit de hand gelopen is met het aantal partijen. Diversiteit is prima, maar er is een grens, zo vertelt zij. „Het is goed dat er veel partijen zijn, maar we zijn nu nogal overbedeeld wat betreft het aantal politieke partijen in de Kamer. Je kunt nooit bij iedereen precies zeggen waar de partij voor staat en het is niet altijd op maat gesneden.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.