Rosan de Vos
Rosan de Vos Nieuws 24 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

Ambulancemedewerker mishandeld in uitgaansgebied

Een ambulancemedewerker is zaterdagnacht mishandeld in het uitgaansgebied van Almelo. Hij werd door een man bij zijn keel gegrepen en tegen zijn auto aan geduwd. Ook kreeg de ambulancemedewerker diverse scheldwoorden te horen. Hij kon op dat moment niet assisteren bij het medische incident.

Hoe het begon

Volgens de politie weigerde de man eerst al aan de kant te gaan voor de ziekenwagen, die op de Prinsenstraat met zwaailichten reed. De ambulance ging daarom maar om de man heen, maar raakte hem met de spiegel. De man pikte dat niet en pakte de ambulancemedewerker bij het uitstappen bij de keel.

Noodknop

„De ambulancemedewerker drukte op zijn noodknop waarop agenten snel bij hem waren en konden helpen. Direct daarop werd de hulpverlening voortgezet en kon het slachtoffer overgebracht worden naar het ziekenhuis”, schrijft de Politie Almelo op Facebook. Het bleek uiteindelijk te gaan om iemand die alleen onwel was geworden.

Licht letsel

De ambulancemedewerker liep licht letsel op en heeft aangifte gedaan van openlijke geweldpleging en mishandeling. Een 24-jarige man uit Almelo is aangehouden, en is overgebracht naar het arrestantencomplex in Borne.

De politie is op zoek naar getuigen van deze mishandeling en het incident dat plaatsvond in de Prinsenstraat, een toegangsweg richting het uitgaansgebied in de stad.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.