Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 7 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Vier jaar cel voor neparts die ‘orgasmes onderzocht’

De Tilburgse neparts Ron O. moet vier jaar de cel in. De 48-jarige man deed zich jaren voor als arts en voerde soa-tests en inwendige vaginale en anale onderzoeken uit. In totaal zou de man elf vrouwen hebben verkracht en één hebben aangerand.

Sportschool

Ron O., een sportmasseur, ontmoette zijn slachtoffers op de sportschool. Hij stelde zich voor als medisch specialist, probeerde bevriend te raken en nodigde zijn slachtoffers uit in zijn huis. Hij zei dat hij de onderzoeken uitvoerde in opdracht van de universiteit van Leuven en het UMC in Utrecht. Een van hen verklaarde dat O. naar eigen zeggen een ‘orgasmeonderzoek’ uitvoerde.

Van zijn ‘patiënten’ maakte Ron O. foto’s die gebruikt zouden worden als studiemateriaal voor zijn studenten. De slachtoffers dachten dat de neparts bevoegd zou zijn voor de onderzoeken. Pas achteraf ontdekten ze dat hij helemaal geen arts was.

Argwaan

De zaak kwam aan het rollen toen de verdachte in 2015 het 18-jarige nichtje van een vriend benaderde voor een onderzoek. De vriend kreeg argwaan en deed navraag bij de ziekenhuizen waar de verdachte zou werken. Daar kende niemand zijn naam, schrijft Omroep Brabant.

De vrouwen werkten vrijwillig mee en soms was er sprake van een financiële vergoeding. De onderzoeken zouden tussen 2010 en 2015 zijn uitgevoerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.