Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Nieuws 5 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Verwaarloosde kippen aangetroffen in voetbalstadions

In de stadions van zowel ADO Den Haag als HBS Craeyenhout zijn verwaarloosde kippen aangetroffen. Dat meldt de Facebookpagina van Dierenhospitaal en Dierenambulance Den Haag en omstreken.

Het eerste incident vond zaterdag plaats bij het stadion van HBS. Een aantal supporters vonden het waarschijnlijk een leuk idee om kippen los te laten op het veld, omdat de voetballers van Quick (de tegenstander van de avond) ook wel ‘de haantjes’ genoemd worden. Een agent in burger die aanwezig was, on de dieren in veiligheid brengen.

Een dag later was het raak in het Cars Jeans stadion van ADO. Een steward hoorde daar in de wandelgangen dat supporters kippen op het veld wilden gooien tijdens de wedstrijd ADO Den Haag-Feyenoord. De steward was vastberaden dit te voorkomen en heeft het stadion helemaal binnenstebuiten gekeerd. Uiteindelijk trof hij vier zieke, verwaarloosde kippen aan.

Enorm ontstemd

„Wij hebben de dieren opgehaald, maar wij zijn enorm ontstemd", schrijft de dierenwelzijnorganisatie op zijn Facebookpagina. „Het is natuurlijk verschrikkelijk dat de dieren zo worden gebruikt en de dupe van deze ongein zijn. De kippen hebben enorme angsten uitgestaan en daarnaast waren ze allemaal stuk voor stuk ook nog eens verwaarloosd. Deze dieren hebben verzorging en medicatie nodig en dat gaan ze bij ons nu ook krijgen. En de rekening voor de zorg van de dieren? Wie gaat die betalen?"

Aan het eind volgt dan ook een oproep aan beide clubs om de daders op te sporen. „Voetbalclubs proberen altijd zo goed mogelijk dit soort belachelijke dingen te voorkomen. We hopen dan ook dat ze hier nog actie op gaan ondernemen, want niemand mag hier zomaar mee wegkomen."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.