Tilburgse studenten bewusteloos door drank en drugs

10 november 2017 om 18:59 door Merel Driessen
Tilburgse studenten bewusteloos door drank en drugs
GHB in vaste pure vorm. (Foto: ANP)

De twee studenten die vrijdagochtend bewusteloos werden gevonden in hun studentenhuis in Tilburg hadden te veel alcohol en GHB gebruikt. Dat hebben ze aan de politie verteld toen ze weer bij bewust zijn waren.

Met spoed naar ziekenhuis

Een huisgenoot trof vrijdagochtend rond vijf uur de twee studenten bewusteloos aan in de woonkamer. In paniek belde hij de alarmcentrale, waarop de politie en twee ambulances direct op de melding af gingen.

Het ambulancepersoneel kon de studenten niet bij kennis krijgen. Met spoed werden ze naar het ziekenhuis gebracht en opgenomen op de intensive care.

GHB

Al snel bleek dat de twee jongens drugs hadden gebruikt. De politie hield er rekening mee dat ze misschien ‘vervuilde drugs’ hadden gebruikt. Maar dat bleek niet het geval te zijn. Toen de jongens vrijdagmiddag bijkwamen, vertelden de jongens dat ze iets te diep in het glaasje hadden gekeken en de drug GHB hadden gebruikt. Daardoor waren ze langdurig out gegaan.

De politie heeft nog wat GHB wat in het studentenhuis stond in beslag genomen. Ze waarschuwt voor de gevaren van GHB. Het verdooft de ademhaling waardoor een gebruiker bewusteloos raakt. Hij of zij kan zelfs overlijden. 

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!