Spelden gevonden in etenswaren Vomar

14 november 2017 om 16:59 door Merel Driessen
Spelden gevonden in etenswaren Vomar
De spelden zijn aangetroffen in onder andere scharrelkipschnitzels en mini-komkommers. (Foto: ANP)

Vandalen hebben in verschillende etenswaren in de Vomar in Zaandam spelden gestopt. Daar waarschuwen de supermarkt en de Nederlandse Voedselwarenautoriteit (NVW) dinsdag voor. Dinsdagavond zijn drie verdachten aangehouden.

Het gaat om een 17-jarige jongen, een 16-jarig meisje en een 30-jarige vrouw. Alledrie komen ze uit Zaandam. Alleen het 16-jarige meisje zit nog vast. 

De Vomar roept haar klanten op de producten niet op te eten en terug te brengen naar het filiaal. De spelden zijn in 13 producten aangetroffen, waaronder mini komkommers, verpakte witlof, scharrelkipschnitzels en roomboterkoeken van Bakkersweelde. Op de website van de NVWA is de complete lijst van alle 13 producten te vinden.

Het gaat alleen om producten die gekocht zijn op 13 november in het filiaal Rozenhof in Zaandam. De producten zijn uit de schappen gehaald en de supermarkt heet aangifte gedaan. De Vomar is samen met de NVWA een onderzoek gestart. 

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!