Sint-Maarten werd voor deze familie een akelige dag

13 november 2017 om 18:29 door Rosan de Vos
Sint-Maarten werd voor deze familie een akelige dag
De kinderen wilden met opa langs de deuren, maar dat ging niet meer / Colourbox

Een verschrikkelijke gebeurtenis vond afgelopen zaterdag plaats in het Groningse Stadskanaal. Een hele familie, inclusief kinderen, kleinkinderen én achterkleinkinderen, was onderweg naar opa om Sint-Maarten te vieren. Ze hadden lampionnen mee en wilden daar, samen met opa, aan de deuren liedjes gaan zingen om wat snoepgoed te verdienen. Maar bij aankomst bleek opa te zijn overleden. 

Politie handelt geweldig

Bij de politie kwam een melding binnen over een man die gereanimeerd moest worden. Eenmaal ter plaatse reanimeerde het ambulancepersoneel de man, en ving de politie de familie op. „De situatie was verdrietig en iedereen was erg overstuur”, schrijft de Politie Stadskanaal e.o. op Facebook.

„De reanimatie mocht helaas niet baten.” De politie is vervolgens met de kleine kinderen langs de deuren gegaan, om toch de liedjes te zingen. De familie kon op deze manier rustig in gesprek met de huisarts en afscheid nemen.

„Na een paar straten gelopen te hebben zijn wij met de kids naar ons bureau gereden en hebben hier een rondleiding gegeven. De ouders hebben ze uiteindelijk hier weer opgehaald. De dankbaarheid was zeer groot.”

„Al met al een hele bijzondere melding en ervaring, die ik mijn gehele carrière nooit meer ga vergeten.”

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!